Nå er de to finalekandidatene klare: Disse kan bli årets ildsjel

Med til sammen 53 prosent av stemmene er Nils Aurebekk (78) og Kalle Glomsaker (61) klare for den avgjørende finalen i kåringen av årets ildsjel i Vest-Agder.

Nils Aurebekk (t.v.) og Kalle Glomsaker skal gjøre opp om hvem som blir årets ildsjel i Vest-Agder.

KRISTIANSAND: Det betyr at Bjørner Ellingsberg, Terje Dag Østhassel og Inger Steinsland ikke nådde opp i avstemningen, hvor det var «close race» om den siste finaleplassen. Kun fire stemmer skilte mellom Aurebekk og Ellingsberg.

Men nå står kampen mellom Aurebekk og Glomsaker, og det blir ny SMS-avstemming fram til fredag klokka 09.00. Stemmene som har blitt avgitt hittil blir nullet ut, slik at alle kan stemme på nytt (les mer om hvordan du stemmer lenger nede i saken).

Vinneren utropes på Idrettsgalla Sør i Arendal lørdag kveld.

– Dette er veldig moro. Jeg er stolt og ydmyk over at så mange vil stemme på meg. Jeg har fått mange tilbakemeldinger på at folk i bygda har mobilisert, så nå håper jeg bare at de har krefter til å gå løs på ei ny runde. Jeg tror det blir tøft å slå Glomsaker, men jeg er bare veldig fornøyd med å ha kommet så langt, sier Aurebekk.

Stemmene nulles ut

Nå nulles stemmene fra den første runden ut, slik at alle som allerede har stemt en gang, har mulighet til å stemme på sin favoritt én gang til - fram til fredag morgen klokka 09.00.

Det er imidlertid fortsatt bare én stemme per mobiltelefon som er gyldig.

– Det er veldig hyggelig at mange har stemt på meg. Jeg kjenner litt til Nils (Aurebekk) fra årene jeg studerte i Kristiansand, og husker ham som en ihuga entusiast, men jeg har et nokså avslappet forhold til finalen. Bare det å bli profilert i en så positiv sammenheng gjør at jeg allerede føler meg som en vinner, sier Glomsaker.

Les også

Disse kan få «Folkets Ildsjelpris» i Vest-Agder

Selv om Glomsaker vant første runde, er det ikke gitt at han vinner til slutt. Som nevnt stiller begge med null stemmer hver nå som avstemningen begynner på nytt.

I tillegg vant Leif Emanuelsen den første avstemningen for tre år siden, men i finalen kom Thor Reidar Toft som en rakett, og ble årets ildjsel.

Her kan du lese større saker om de to finalekandidatene:

Slik stemmer du

Du stemmer på din favoritt ved å sende sms til 03811, og skriv «ILDSJEL A», hvis du stemmer på Nils Aurebekk, eller «ILDSJEL E», hvis du stemmer på Kalle Glomsaker.

Vi teller kun én stemme per telefon, men stemmene fra forrige runde er nullet ut, slik at alle kan stemme på nytt nå. Avstemningen varer fram til fredag 2. november klokka 09.00.

Vinneren utropes på Idrettsgalla Sør i Arendal dagen etter.