Sport

Thorkildsen satser mot Rio-OL etter skademarerittet

– Hadde det ikke vært for Rio-OL eller lysten til å fortsette karrieren, hadde jeg sagt takk og farvel, sier spydkasteren.

SATSER VIDERE: Andreas Thorkildsen har slitt med skader de siste årene, men satser nå videre mot OL i Rio de Janeiro om to år.
  • NTB

De tre siste årene har nedturene stått i kø for Andreas Thorkildsen. I sommer opererte spydkasteren hoften i et siste forsøk på å redde karrieren.

Det har vært stille rundt Thorkildsen etter at 32-åringen avsluttet sesongen tidligere enn planlagt for fem måneder siden.

Søndag lettet han på sløret for første gang i et intervju med NRK. Der røper den tidligere OL-vinneren at han satser mot de olympiske lekene i 2016 etter en hofteoperasjon i sommer.

— Hadde det ikke vært for Rio-OL 2016 eller lysten til å fortsette karrieren, hadde jeg ikke operert hofta. Da hadde jeg sagt takk og farvel i sommer. Men det er det her jeg har lyst til å drive med, sier Thorkildsen.

De tre siste sesongene ses på som en fiasko for nordmannen. Den meritterte Kristiansand-mannen har følt at potensialet til å vinne nye gull alltid har vært der - fram til i sommer.

— Jeg har alltid følt at jeg kan ta medalje eller vinne i de mesterskapene jeg har deltatt i, men før EM i Zürich tenkte jeg «dette kan du bare glemme». Og da var det bare å glemme det, sier Thorkildsen. (©NTB)

Les også

  1. Thorkildsens skade gjør at spyd fjernes fra Bislett Games

  2. - Thorkildsen burde kastet 100 meter

  3. Skademareritt for Thorkildsen - kan være ute i ni måneder

  4. Alle steiner rundt Andreas Thorkildsen skal snus

  5. Henrik Ingebrigtsen vil ha mer tid med pappa

Les mer om

  1. Friidrett
  2. Andreas Thorkildsen