Sport

Frisk Asker slo tilbake i NM-finalen mot Storhamar

Frisk Asker vant på hjemmeis.

Patrick Thoresen og hans lagkamerater i Storhamar fikk det tøft i den andre NM-finalen mot Frisk Asker i Askerhallen søndag og tapte 2-4. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

 • NTB

FRISK ASKER - STORHAMAR 4–2

Frisk Asker kom under 0-1, men snudde kampen og slo Storhamar 4-2. Dermed står det 1-1 sammenlagt i NM-finalen i ishockey. Hampus Gustafsson ble matchvinner.

– Deilig å være tilbake med seier etter skade. Vi viste at vi kan slå dem, sa Gustafsson til TV 2.

Svensken var tilbake etter å ha stått over de siste kampene på grunn av en skade han pådro seg i semifinalen mot Vålerenga.

Gjestene fra Hamar fikk det første målet og styrte kampen dit de ville i hvert fall de første sju-åtte minuttene. Troy Josephs fortsatte der han slapp i Hamar fredag og satte inn 1-0 i et tidlig overtallsspill.

Les også

Storhamar herjet - tok første stikk i NM-finalen

Måtte vinne

Det ble snakket mye om at dette var kampen Frisk Asker måtte vinne for at NM-finalen skulle bli spennende, og hjemmelaget innfridde.

Frisk Asker slo tilbake da Garreth Thompson utlignet halvveis i perioden etter en effektiv overgang. I Hamar var Fredrik Söderströms gutter flinke til å stoppe slike kontringer.

I midtperioden skulle det meste handle om Frisk, og gjestene fra Hamar ble mer og mer frustrerte.

Frisk Asker gjorde 2-1 i et overtall med mye kalabalikk inne foran Oscar Östlund. Victor Björkung var den som sendte pucken i mål. Målet ble godkjent etter at dommerne ikke fant noe galt ved videogjennomgang.

I trekket før hadde dommerne armen oppe for en avventende utvisning. Det overtallsspillet skulle det også bli scoring av. Litt over ett minutt etter 2-1 gjorde Hampus Gustafsson 3-1. Gustafsson var en del av Storhamar-systemet i flere sesonger, men fikk ikke fortsette etter fjorårets NM-gull og gikk til Stjernen. Etter et kortere opphold i Fredrikstad var han klar for Frisk.

Les også

Oilers henter landslagsspiller

Total bortedominans

I tredje periode gravde Frisk seg ned i egen sone, og Storhamar dominerte stort. Det ble et stormløp mot Frisk-målet hvor Niklas Dahlberg nok en gang virket ustoppelig. Storhamar hadde fyrt av hele 14 skudd mot målet hans før Robin Dahlstrøm kunne juble for reduseringen til 2-3. Det var da litt over fem og ett halvt minutt igjen å spille.

Gustafsson punkterte kampen da han våkent satte 4-2 i åpent mål. Det var lagets første og eneste skudd på mål i tredje periode. Storhamar hadde på sin side fyrt av hele 19 skudd mot Frisk-målet.

Den tredje NM-finalen i best av sju spilles i Hamar tirsdag.

Les mer om

 1. Ishockey
 2. Frisk Asker
 3. Storhamar

Relevante artikler

 1. SPORT

  Vålerenga utnyttet Frisk Askers hjemmeproblemer

 2. SPORT

  Enorme gledesscener da Frisk vant hockeybøtta for første gang på 17 år

 3. SPORT

  Oilers slo tilbake - vant dramatisk toppkamp

 4. SPORT

  Oilers tok sin sjuende strake hjemmeseier i amper toppkamp mot Frisk

 5. SPORT

  Holder følge med Stavanger Oilers etter sterk seier

 6. SPORT

  Vålerenga herjet - tok seg enkelt til NM-semifinale