Sport

Den norske kampsportutøveren fikk et uventet tilbud: – Jeg fortjener den sjansen

Han har aldri tapt en kamp som MMA-utøver. Nå skal 27-åringen kjempe om VM-tittelen.

Seier i siste kamp i desember. Marthin Hamlet kan strekke armene i været. Han slo polske Lukasz Parobiec på poeng i Danmark 15. desember i fjor.
  • Mette Bugge
    Mette Bugge
    Journalist

Marthin Hamlet var på brytelandslaget i en årrekke, før han brøt med den idretten i 2017. MMA ble mer forlokkende, sporten som styret i Norges idrettsforbund har gitt innpass i det gode selskap.

Det vil uansett ikke gjelde for vestfoldingen, for han er profesjonell. Hamlet har vunnet fem proffkamper, siste gang i desember. Da vant han solid over en polsk motstander som hadde over 20 proffkamper på sin merittliste. Da skjedde det noe.

Utøveren bosatt i Tønsberg, fikk henvendelse fra flere forskjellige organisasjoner innen MMA, en av dem ikke bare Europas største, men også en av de store i verden. Den heter Cage Warriors.

Kampene sendes blant annet på Viaplay og Viasat i Norge.

  • LEST DENNE? Nå har norsk idrett godkjent omstridt kampsport. Tom Tvedt fortviler over at styret hans sa ja.

Skal i buret i London

Kontraktsforhandlingene endte med kamp om VM-tittelen i lett tungvekt 29. juni i London. Der blir det oppgjør i buret, som de to kamphanene skal slåss i.

Nordmannen møter Bodestas Bukauskas fra Litauen, som har syv seire og to tap. Han har imidlertid ikke tapt på veldig lang tid.

– Cage Warriors går ut fra at jeg skal bli verdensmester. President Boylan Graham sa at han ville satse på meg.

Hamlet snakker om organisasjonen som har produsert mange stjerner i denne idretten, som irske Conor McGregor.

Aller størst inne MMA er organisasjonen Ultimate Fighting Championship (UFC). Hamlet har sikret seg mulighet til å bryte kontrakten, dersom han får tilbud fra dem.

– Hva skjer inn mot oppgjøret i London?

– Jeg har 12 uker på meg til å komme i toppform. Siden starten på året har jeg holdt formen ved like og trent mye teknikk, forteller han.

MMA er blitt mer stuerent. Marthin Hamlet er glad for at styret i Norges idrettsforbund godkjente idretten for amatører.

Gleder seg til fighten

Den norske MMA-utøveren debuterte i MMA som amatør, men allerede i neste kamp ble han proff.

– Det er ingen i historien som har fått tittelkamp etter fem kamper, hevder Hamlet, og fortsetter:

– Jeg er stolt av det jeg har prestert hittil. Jeg fortjener den sjansen og tror den internasjonale scenen kommer til å få øynene opp for meg den neste tiden. Det er kult at det dukket opp en slik mulighet som det her, avslutter Hamlet.

Les mer om

  1. Marthin Hamlet
  2. MMA
  3. Conor McGregor