Sport

Alt handler om å bli best for Lihaug: - Det er et ensomt liv, men det er slik jeg vil ha det

Lørdag slåss han igjen. Vi ble med på forberedelsene i Spania.

  • Mads Bøyum

TORREVIEJA: Utenfor averteres det for lutefisk, men proffbokser Tim-Robin Lihaug er ikke hjemme på strilelandet. Når BT vekker ham i spanske Torrevieja, er han intetanende om besøket. Derfor har han heller ikke fått ryddet hybel nummer 106, et par etasjer opp fra bakken.

Innenfor døren kommer hintene om at krypinnet tilhører en profesjonell bokser. En badevekt som sentralt plassert møbel. Rikt utvalg i proteinshakes. Treningsbag og mange vannflasker, slengt på gulvet og mange av dem tygget nesten i stykker.

SYDEN, MEN INGEN FERIE: Lihaug sier han har vært på stranden bare to ganger i løpet av tiden sin i Torrevieja i Spania. Begge gangene da kjæresten Renate var på besøk.

Flaskespisingen er det Cina som står for. Hunden og dens bortskjemmende matfar, Ulf Johansen, er normalt de første skapningene Lihaug ser om morgenen. Johansen er trener med ørten års erfaring, men grunnfilosofien er likevel enkel:— Det eneste som slår hardt arbeid, er hardt arbeid over lang tid.

Med det som motto, piskes Tim-Robin Lihaug gjennom nådeløse treningsleirer når han lader opp til kamp.

Ensomt

Det er et tøft liv, et ensformig liv.

— Et veldig disiplinert liv. Jeg har vært på stranden to ganger, i løpet av alle de ukene jeg har ladet opp til kamper her. Skal jeg en sjelden gang slappe av ute, gjør jeg det heller på en kafé.

- Er det ensomt?

— Ja, til tider. Men det er bare sånn det er. Jeg vil ha det sånn, fordi det er så deilig å vite at jeg gjør alt jeg kan for å bli best mulig. Jeg skal trene hardt og smart, spise og hvile, det er alt jeg fokuserer på. Noe annet har jeg ikke energi til.

I RINGEN: Lihaug trener på bokseklubben The Ring, der Sylvester Stallone som "Rocky" troner ved utgangsdøren.

Lihaug og treneren tar oss med til bokseklubben The Ring, som er som en svær garasje. Utenfor trasker det et par katter. På veggen er det malt et gigantisk portrett av Rocky. Bare lydsporet fra filmene mangler når treningen starter.— Vi må ta noen snarveier, fordi Tim har gått mange færre amatørkamper enn proffboksere flest. Men i sommer skal vi jobbe godt. Da skal jeg få bygget ham opp så han kan møte ordentlig gode folk til høsten, sier Johansen.

Eleven hans er gjennomtrent, og det er faktisk ingen selvfølge for proffboksere. Skrapt for kroppsfett, skal Lihaug under 76,3 kilo når han veies inn fredag ettermiddag. Lørdag venter hans 12. proffmotstander, Slavisa Simeunovic (35) fra Tyskland. Noe av en knockoutekspert, med 14 utslagninger blant sine 16 seirer.

— Jeg tror ikke kampen går ut tiden. Så får vi se hvem av oss som går på smellen, sier Lihaug.

Hjem for å snu

Han er favoritt, men i boksing vet man aldri. Går alt etter planen, drar han hjem til Norge søndag. Bare på snarvisitt. Om halvannen uke bærer det til Torrevieja igjen. Tilbake til ihjeltyggede tomflasker, seng og badevekt som nesten eneste interiør. Til en sol han ikke får nytt så mye.

— Han tror han skal ha ferie i sommer, vet du, sier Johansen.

TIL SENGS: Tim-Robin Lihaug tilbringer mange av døgnets timer i sengen, da treningsdosene hans fører til stort hvilebehov. Slik ser det ut på hybelen hans i Torrevieja i Spania, der treneren hans Ulf Johansen er basert, og der de lader opp til kamper.

Han sprekker opp i et flir, rister nesten umerkelig på hodet. Tønsberg-dialekten skjærer ut i det ekstra brede. Pekefingrene peker mot gulvet.— Drømmer om Korfu og Kypros og alt. Nei, nei. Det går ikke. Han skal være her.

I bakgrunnen går Lihaug og gliser. Motivert for flere beinharde dager i Syden - og forhåpentlig enda en kamp helt i starten av mai.

— Noen tenker at jeg er her for å nyte solen og varmen. De som kjenner meg vet bedre.

FAKTA: Tim-Robin Lihaug

Født: 17.09.1992. Kallenavn: Timsalabim.

Fra: Hjelteryggen.

Bosted: Bergen/Torrevieja, Spania.

Trener: Ulf Johansen.

Promotor: Team Sauerland.

Vektklasse: Super­mellomvekt.

Proffkarriere: 10 seirer, ett tap. Har WBOs ungdoms­tittel i supermellomvekt.

  1. Les også

    Nå er bare 10 europeere rangert foran Tim fra Sotra

  2. Les også

    Lite hvile for Lihaug - tilbake i ringen 14. mars

Les mer om

  1. Boksing