Sport

Roglic vant i Pyreneene - Geraint Thomas med grepet om sammenlagtseieren

Den tidligere skihopperen fra Slovenia knuste alle på den siste fjelletappen i Tour de France.

TRIUMF: LottoNL-Jumbos Primoz Roglic vant den 19.etappen.
  • Marius Dahl

– Den siste etappen i Pyreneene har vært et fyrverkeri. Knapt vært et kjedelig sekund, oppsummerte TV 2-kommentator Christian Paasche rett før slovenske Primoz Roglic rullet over målstreken av den 19.etappen.

  • Vi fulgte den 19.etappen live

Den tidligere juniorverdensmesteren i hopp var først i mål på den 200 kilometerlange etappen med seks kategoriserte stigninger. 19 sekunder senere kom favorittgruppen i mål, med Tour-leder Geraint Thomas på andreplass. Sky-rytteren har derfor fremdeles et godt grep om den gule ledertrøya.

– En veldig tøff etappe å vinne

– Hva kan jeg si? Jeg hadde leggene og jeg er veldig fornøyd nå. Det var en perfekt dag, fastslår Roglic på et intervju på TV 2.

Les også

Tre år siden Tour de France-lederens mareritt: – Når du mislykkes med den bløffen, er det et helvete

– En veldig tøff etappe å vinne. Han angrep flere ganger og gav seg ikke, selv om konkurrentene lå på hjul, sier TV 2-ekspert Thor Hushovd.

Romain Bardet ble nummer tre, før Chris Froome, Mikel Landa, Dan Martin og Rafal Majka kom like bak.

I FJELLENE: Primoz Roglic, her nummer to fra høyre, bak sin lagkamerat Steven Kruijswijk. Geraint Thomas sees i den gule ledertrøya på fredagens etappe i Pyreneene.
Les også

Skandale i Tour de France: Ryttere utsatt for pepperspray etter protestaksjon

Dermed dyttet Roglic Froome ned på fjerdeplass i sammendraget. Dramaet i Pyreneene er årets siste fjelletappe i Touren, dagen før tempoetappen som utgjør den 20. og nest siste etappen.

Forbannet Dumoulin

Tom Dumoulin, som lå som nummer to i sammendraget, hadde et par minutter å ta igjen på Thomas før etappen. Nederlenderen ble en av etappens store skuffelser og var svært misfornøyd med flere ting da han kom i mål.

– Jeg er selvfølgelig svært skuffet, sa han på et intervju på TV 2, etter å ha brukt det stygge, engelske F-ordet. Han mente nemlig Roglic fikk drahjelp av en TV-motorsykkel underveis i etappen. Dumoulin svarte ikke på om han ville legge inn en protest. Også Nairo Quintana forsvant og falt som en stein på sammendragslista etter sin 19.plass.

Les også

Hushovd bitt til blods av hissig hund: – Dette var skremmende

Kristoff kunne tatt den grønne trøya

Med norske øyne var det egentlig mest interessant om Alexander Kristoff kunne ta den grønne poengtrøya. Nordmannen er nummer to, langt bak suverene Peter Sagan.

Sagan slet voldsomt underveis, men med en tidslimit på 45 minutter og 11 sekunder, kom slovaken inn før fristen, i samme felt som Kristoff. Da er nok den grønne trøya offisielt Sagans, da de siste to etappene er på flatmark.

Av de norske ble Lotto-rytteren Amund Grøndahl Jansen bestemann da han kom inn som nummer 99, 32 minutter etter Roglic var i mål. Edvald Boasson Hagen kom inn et halvt minut senere, mens Kristoff berget tidsfristen med sju minutter, 38 minutter bak Roglic.

Les mer om

  1. Tour de France
  2. Chris Froome