- Oilers skal være hele Rogalands lag

Se bildene fra hockeyklubbens besøk på Rennesøy.

Keeperhelten Ruben Smith sammen med keepertalentet Noah von Melgaard.
Trener Petter Thoresen instruerer en lærenem gjeng.
Jubel på tribunen.
Rennesøy Barnehage og Oilers har et spesielt forhold. - Veldig mye her handler om ishockey og Oilers, sier Synnøve Dalaker som jobber i barnehagen.
Christian Dahl-Andersen begeistret ungene på Rennesøy. I bakgrunnen følger Henrik Solberg med.
Dennis Sveum måtte posere foran kamera.
Petter Thoresen fikk en kongelig mottakelse da han kom for å besøke barna i går.
Keeper Noah von Melgaard redder mesterlig fra Josh Soares og sto fram som litt av et målvaktstalent - Men jeg skal bli back, altså, forklarer han.

— Eg elske Oilers. Men komme de snart? Eg begynne å bli leie av å venta.

Barna på Rennesøy tripper rundt porten til barnehagen. En er kledd i fullt keeperutstyr, en har bandykølle, en annen er utstyrt med spade. De kan opplyse om at det snart er klart for kamp.

— Oilers ska komma på besøk. Me ska spela mot de. Sykt kult! Men ka jørr du her egentlig?

— Jeg skriver for avisen.

— Kult! Kem heie du på?

— Barnehagen, vel.

— Kult! Eg og.

— Kult!

Bevisst strategi

Stavanger Oilers vil være regionens hockeylag. Det eneste problemet er at de heter Stavanger Oilers. Egentlig heter de jo Stavanger Ishockeyklubb, men det er det ingen som husker. Stavanger Oilers var altså navnet i mange år. Klubben har markedsført seg med Sverd i Fjell og introvideoen før hjemmekampene har vært filmet på Stavanger bybru og mellom ONS-hallene på Tjensvoll.

Vi vil gjøre Oilers til et flaggskip for hele Rogaland. Oilers skal være for alle.

— Vi er veldig stolte av å være fra Stavanger. Vi heter fortsatt Stavanger Oilers. Det skal det ikke være noen tvil om. Men vi ønsker å være hele regionens lag. Vi vil være laget til de fra Egersund, de fra Ålgård og Bryne og Sandnes og Haugesund. Derfor vil vi helst være Oilers. Oilers er for alle, forklarer markedssjef Børge Moi Nilsen til Aftenbladet.

Litt etter litt har hockeyklubben begynt å bruke Oilers. Ikke Stavanger Oilers. Bare Oilers. Det begynte egentlig forrige sesong. Til og med TV 2 fikk de med på laget etter hvert. Før denne sesongen har markedsavdelingen fortsatt løpet. Og det er altså derfor Stavanger Oilers, ehh Oilers, er på besøk på Rennesøy for å la seg slå av ivrige barnehagebarn denne mandagen i september.

Ny introvideo

En klynge ivrige barn løper etter pucken og slår etter alt som rører seg. Hockeyløkka på Rennesøy kunne like gjerne vært i Canada. Det jubles for scoring, keeper Noah von Melgaard redder skudd etter skudd. Trener Petter, som for anledningen er lagleder for barnehagebarna, kommer med vennskaplige stikk til Ruben Smith, Christian Dahl-Andersen, Henrik Solberg, Dennis Sveum og alle de andre som har møtt opp for å gi barna på Rennesøy noe å snakke om de neste årene.

— Det va meg! Eg scorte mod Oilers, jubler Lukas mens han behørig filmes av produksjonsselskapet. For det er ikke bare kos og fest og basar som gjør at Oilers har lagt turen til Rennesøy. Jo da, det er selvfølgelig spesielt med en barnehage som arrangerer hockeykamper både ute og inne - på kjøkkenet! - og som i vår arrangerte sin egen byttefest for å feire at Oilers vant NM-gull. Barnehagebesøket gir også råstoff til den nye videoen som skal sende Oilers-fansen inn i den rette stemningen før hjemmekampene i DNB Arena denne sesongen.

Litt annerledes

Slikt er selvfølgelig hemmelig, men vi forstår på informasjonssjef Kjetil Garvik at publikum kan vente seg en litt annerledes inngang denne sesongen - der ønsket om å gjøre Oilers til hele regionens lag har hovedrollen. Det som skjer utenfor Stavanger er nemlig minst like viktig som det som skjer mellom Tasta og Gausel.

Det handler om å skape engasjement hos flere enn de med dobbelt etternavn fra Stokka. Derfor vil Oilers-bussene fortsette å gå fra Bryne og Ålgård før hver hjemmekamp og noen av treningene vil legges til Nærbø. For på samme måte som konsertbookingene til DNB Arena - det skal være country, det skal være danseband, det skal være heavy og pop og rock og noe for alle - skal også hockeyklubben fenge bredt.

— Det handler om å engasjere hele regionen, slår Petter Thoresen fast på Rennesøy.

— Vi vil gjøre Oilers til et flaggskip for hele Rogaland. Oilers skal være for alle.