- Kan spille til jeg er 40

Mot Manglerud Star registrerte han sitt 500 poeng i eliteserien. Dersom Christian Dahl-Andersen (35) får det som han vil, blir det langt i fra det siste.

VETERAN: Christian Dahl-Andersen noterte seg for eliteseriepoeng nummer 500 da han var nest sist på Stavangers fjerde mål mot MS. - Jeg er stolt av det jeg har oppnådd, men jeg er ikke ferdig ennå, sier 35-åringen.
  • Kristian Oftedal Kvendseth

Stavanger Oilers – Manglerud Star 7-1 (1-0, 4-1, 2-0)

  • Kroppen kjennes bra og motivasjonen er god. Jeg tror ikke det er noe problem å holde på til jeg er 40, sier Christian Dahl-Andersen til Aftenbladet.

35-åringen har allerede rukket å bli den største klubblegenden i Oilers-historien. Flest kamper, flest målgivende pasninger og flest poeng. I 12 sesonger har Christian Dahl-Andersen begeistret publikum i Stavanger. Først i Siddishallen, de siste årene i DNB Arena. Noen nedturer har det blitt, men i all hovedsak kan historien om mannen de bare kaller "CDA" oppsummeres slik:

Poengrekorder, NM-gull, piruetter i rundvantet, viktige scoringer og så mange målgivende pasninger at det er umulig å huske alle sammen.

  • Jeg er stolt av det jeg har oppnådd. Men det skulle nesten bare mangle at det har blitt mange poeng også. Jeg har jo spilt her så lenge, sier han.

De beste minnene

Manglerud Star har akkurat blitt feid av isen med sifrene 7-1. Asker-gutten har spilt sin 615. kamp i eliteserien og samtidig ordnet poeng nummer 500. Nå sitter han på sin vante plass i garderoben mens datteren Christel hjelper ham av med utstyret.

  • Jeg nyter hockeyen mer og mer. At barna også har startet å spille, og jeg kan følge dem opp på skøyteskolen og sånne ting, det gjør det bare enda mer motiverende. Hvis alt går etter planen håper jeg å spille en del sesonger til i Oilers. Jeg har fortsatt en del å bidra med, sier Dahl-Andersen – som er eliteseriens poengkonge så langt med 17 poeng på de første 12 kampene.

Svarene kommer kjapt når vi ber ham trekke frem de beste minnene han sitter igjen med etter totalt 17 sesonger i eliteserien for Frisk, TIK og Oilers.

  • Det må bli NM-gullet med Frisk i 2002, det første gullet med Oilers i 2010 og da vi avsluttet åpningssesongen i DNB Arena med å bli mestere på hjemmebane i 2013. Så var det også utrolig kult å vinne Continental Cup i 2014. Ingenting slår å vinne mesterskap. Det er det som er kjekkest.

Kontrakten med Oilers går ut etter sesongen, men dersom det går som Dahl-Andersen vil, blir den forlenget. I internasjonal ishockey finnes det mange eksempler på spillere som presterer på høyt nivå også etter fylte 40. - Ja, det er fullt mulig. Jeg ser for meg å spille flere sesonger her. Så lenge Oilers vil ha meg da, sier Dahl-Andersen.

Imponert Thoresen

Oilers-trener Petter Thoresen vet en del om å produsere mange poeng i eliteserien. Som en av landets beste spillere gjennom 80— og første del av 90-tallet fikk Oilers-treneren også med seg fem OL som spiller før han la opp og ble trener.

  • Christian har produsert mye over lang tid. Det er sterkt. Han trener bra og har kropp til å spille i flere sesonger. Så handler det også om å ha den rette gløden. Jeg håper han fortsetter å produsere i dette tempoet. Det blir viktig for oss framover, sier Thoresen til Aftenbladet.

Mot Manglerud Star kunne Oilers-treneren spesielt glede seg over spillet til fjerderekken med Mathias Trettenes, Henrik Medhus og Anders Tangen Henriksen. De var involvert i tre av Oilers-målene.

  • Det fungerte veldig bra for oss. Jeg har hatt en litt tung periode, men nå kjennes det bedre. Anders og Henrik gjorde det lett for meg i denne kampen, sier Mathias Trettenes som var kampens store spiller med ett mål og to målgivende pasninger.