Sport

Frykter sykdom kan ødelegge Kristoffs VM-forberedelser

— Alexander er fysisk ganske brutt ned, sier treneren.

Det ble ingen etappeseire for Alexander Kristoff under Tour de France 2015. Under avslutningen slet nordmannen med sykdom.

Alexander Kristoff har slitt med sykdom på harde fjelletapper i Tour de France. Lege, trener og stefar Stein Ørn krysser fingrene for at 28-åringen blir kvitt problemene fort.

Les også

Nedtour for Kristoff

Spurteren må reise hjem fra Paris uten etappeseier i bagasjen. I 2014 kunne han pakke ned to seirer i kofferten. Etter sykdomsproblemer i Alpene i intens varme, skal Kristoff hjem til Norge og hvile seg på vei mot storformen til VM i september.

– Nå er det viktig at Alexander får tid til å hvile. Han trenger restitusjon slik at han kan bygge seg opp mot det neste målet som er VM, sier Ørn til NTB.

— Håper det er forbigående

Kristoff stefar og trener tror påkjenningen Katjusja-rytteren har gått igjennom i Frankrike har vært stor. Større enn i 2014. – Alexander er fysisk ganske brutt ned. Jeg er imponert over hvordan han har kommet seg igjennom det, men han er nok ganske sliten nå, sier Ørn.

Les også

Kristoff ledet ti meter før mål - slått igjen på Champs-Élysées

47-åringen håper halsproblemene og feberen Kristoff har slitt med de siste dagene ikke forverrer seg.

– Mot VM er det viktig med hvile, for ellers kan sykdommen gå utover restitusjonen fremover. Den blir ikke like bra om han er syk, så vi får håpe sykdommen bare er forbigående, sier Ørn.

Dominerte tidlig i sesongen

Kristoff var sammen med John Degenkolb trolig de sterkeste rytterne i vårsesongen. De dominerte blant spurterne. Duoen stakk av med seirene i de store klassikerne Paris – Roubaix, Flandern Rundt og Milano – San Remo. I Tour de France gikk ingen av dem til topps.

Les også

Kristoff-trener: - Touren har vært en kjempesuksess for Katjusja

Det gjorde derimot André Greipel. Tyskeren viste seg å være den sterkeste spurteren sammen med Peter Sagan. Ingen av dem kjørte særlig mange ritt i vårsesongen.

– Det er interessant å se at både Alexander og Degenkolb som vant mye på våren, ikke gjorde det i Tour de France, mens Sagan og Greipel var best. Dem så vi nesten ikke noe til i vår, avslutter Ørn.

VM i landeveissykling blir arrangert i amerikanske Richmond fra 19. til 27. september. Landeveisrittet går av stabelen 27. september.

(©NTB)

Les også

  1. TV 2-profilens utfordring: Slik intervjuer hun stjernene på fem språk

  2. Kristoff er blitt syk før monsteretappen

  3. Quintana parkerte Froome opp Alpe d'Huez