Sport

Bodø-leder før møtet med FyllingenBergen: - Vi e helt på hælan

Men Thorbjørn Evjen er uenig i at FyllingenBergen kommer til dekket bord.

BØR SLÅ BODØ. Tore André Lunde (bildet) og hans rekkekamerater i FyllingenBergen møter skadeskutte Bodø HK på et gunstig tidspunkt. Foto: Tor Høvik

  • Trond Sandvik

Håndballveteranen fyller rollen Anders Fältnäs hadde under storparten av fjorårssesongen – som lagleder og coach for spillende trener Børge Lund i Bodø HK.

Det startet med en grufull opplevelse i Stavanger sist søndag, da bodøværingene tapte 29–28 for allerede nedrykksdømte Viking. Onsdag kveld mener Evjen det er tid for oppreisning når Vidar Gjesdal tar med seg sitt Fyllingen-mannskap til Nord-Norge.

Keeperhelten sliter

— Den lange skadelisten signaliserer vel at det er gunstig å møte oss nå. Men heller ikke Fyllingen overbeviste i serieåpningen. Derfor tror jeg på en jevn kamp.

Sølv i serien. Sølv i cupen. Sølv i sluttspillet. Fjorårssesongen var en eneste stor opptur for laget nord for polarsirkelen. Og det til tross for hyppige innslag av skader på nøkkelspillere. Men ved inngangen til 2015/16-sesongen er det mye verre.

Garantistene for mål, Stig-Tore Moen Nilsen og Binai Aziz, er langtidsskadet. Børge Lund sliter med en øm hæl og stiller ikke til avkast i Bodø Spektrum onsdag kveld – mens eliteseriens beste målvakt gjennom flere sesonger så vidt har kommet i gang med sesongen. Joachim Christensen sliter med en vond skulder og nakke, og sto bare 25 minutter mot Viking.

— Derfor hadde vi knapt redninger. Joachim er veldig ofte helt avgjørende for om vi vinner eller taper. Så mot Fyllingen står han forhåpentlig en god del mer enn i første kamp, håper Evjen.

I Bergen er Vidar Gjesdal såre vel klar over Bodøs skadeproblemer. Og han mener muligheten for seier er stor.

Les også

Forbundet får nettside-slakt: - Dette må være tidenes fiaskoomlegging

Lygre med fingerbrudd

— Selvsagt er Bodø preget av at spillere som Aziz, Lund og Moen Nilsen ikke er tilgjengelige. De var svake i Stavanger. Men vi lar oss ikke lure, bedyrer Fyllingen-treneren. Han forventer et helt annet nivå på bodøværingene i runde 2. Og som alltid kommer Børge Lunds mannskap til å ha godt over 1000 publikummere i ryggen når de spiller i egen storstue.

- Thorbjørn Evjen gjør et poeng ut av at dere slapp inn 29 mål mot Runar? Og det i Framohallen?

— Det var for mange imot, ja. Vi blir nødt til å luke vekk feilene fra Runar-kampen. Da var samarbeidet i forsvar til tider altfor dårlig.

Gjesdal har både Andreas Ungesson og Andreas Gjeitrem med seg til Bodø. Begge er hemmet av henholdsvis lårstrekk og kneproblemer – men melder seg til tjeneste. Det gjør ikke unge Matias Lygre. Venstrekanten pådro seg et høyst uønsket fingerbrudd sist lørdag og er ute i mange uker.

Det spilles to kamper i herrenes eliteserie onsdag kveld: Bodø HK mot FyllingenBergen og Runar - Haslum. I kvinnenes serie er det møte i Bergen mellom Tertnes og Glassverket, mens Byåsen tar imot Larvik i Trondheim.

Les også

  1. Taper aldri mot Glassverket hjemme

  2. Storscorer ladet opp til Champions League-spill med båtkjøring og oppussing

  3. Elverum klare for Mesterligaen

Les mer om

  1. Håndball
  2. Fyllingen