Higson om Thoresens nye jobb: - En bra måte å runde av på

Petter Thoresen ble fredag presentert som ny norsk landslagstrener i ishockey. Nå starter jobben med å finne hans erstatter i Oilers.

Stavanger Oilers-direktør Pål Higson gratulerer Petter Thoresen med landslagsjobben.
  • Kristian Oftedal Kvendseth
    Kristian Oftedal Kvendseth

— Aller først må jeg få gratulere Petter med en spennende jobb. Det er velfortjent og helt på sin plass. Han er den mest naturlige arvtageren til Roy Johansen i norsk ishockey, sier Oilers-direktør Pål Haukali Higson.

Petter Thoresen overtar landslaget etter Roy Johansen neste sommer. Det betyr altså at Thoresen leder Oilers ut denne sesongen – før han altså skifter fra klubb til landslag 1. juni 2016. * Bakgrunn: Thoresen blir ny landslagssjef

Ottar Eide (t.v.) ønsker Petter Thoresen velkommen som ny landslagstrener.

— Jeg tror dette er en bra måte å runde av på. Thoresen kunne nok vært trener her i noen sesonger til, men sånn er det. Det har vært et langt og godt samarbeid. At han går videre til en viktig jobb i norsk ishockey gjør bare skilsmissen lettere, sier Higson.

– Vi har en liste med kandidater

Petter Thoresen har trent Oilers siden 2009. Tiden i Stavanger har vært en sammenhengende suksess - med to seriemesterskap, fem NM-gull og sterke prestasjoner i Europa. Nå starter jobben med å finne en ny trener.

— Vi har en liste med kandidater. Nå har vi god tid på oss til å gjøre dette grundig. Jeg tror Oilers er en attraktiv arbeidsplass i europeisk hockey. Vi har et åpent perspektiv og leter i både inn- og utland.

-Hvordan kommer det til å fungere i sesongavslutningen med en trener på oppsigelse?

— Alle som kjenner Petter sin retning, vet at det ikke er noen grunn til å bekymre seg for det. Jeg tipper at han bare er enda mer innstilt på å avslutte med stil, sier Higson.