EM er over for Okparaebo og Rønningen

De to norske utøverne var langt unna EM-semifinale på 200 meter.

Ezinne Okparaebo (Norna-Salhus IL) under kvalifiseringen på 200 meter i friidretts-EM på Olympiastadion i Berlin fredag.

Ezinne Okparaebo og Helene Rønningen var ikke i nærheten av å ta seg videre til EM-semifinalene på 200 meter i Berlin fredag.

Okparaebo var i klar ledelse i svingen i sitt heat, men har slitt med å holde løpene ut denne sesongen, og ble passert av fem jenter på oppløpet. Tiden var også langt bak hennes årsbeste på 23,38. Sjetteplass og 23,84 var ikke godt nok til å ta seg videre.

– Det er langt. Jeg kom her og tenkte å gjøre mitt beste. 200 meter var en bonusdistanse for meg. Det var gøy å utfordre meg på det, sa Okparaebo til NRK.

Les også

Dette skjer i EM i dag

Helene Rønningen (IL Tyrving) under 200-meterkvalifiseringen for kvinner på Olympiastadion i Berlin fredag.

30-åringen røk ut i EM-semifinalene på 100 meter og mesterskapet er over for hennes del.

Rønningen har hatt en EM-oppkjøring preget av skader og virket preget av det i fredagens løp. Ungjenta ble sist i sitt heat med 23,96.

– Det er helt greit. Det var tungt, og jeg stivnet litt på slutten, men det var gøy, sa Rønningen etter at mesterskapet var unnagjort.

– Jeg tar med meg mye. Å takle et stort mesterskap med mange gode mennesker. Da kan man havne litt langt bak, men da må man holde motet oppe. Det tar jeg med meg.

Tidligere under EM røk hun ut i kvalifiseringen på 100 meter.

Semifinalene på 200 meter går fredag kveld.