Sport

Belgisk toppsyklist omkom etter velt

Syklisten Bjorg Lambrecht mistet mandag livet etter å ha truffet en kulvert under Polen rundt. Han ble erklært død vel to timer etter ulykken.

Bjorg Lambrecht (til venstre) tok VM-sølv i ungdomsklassen i VM i fjor.
  • NTB

Tragedien skjedde på den 150 kilometer lange etappen fra Chorzów til Zabrze. De første rapportene fra cyclingnews.com var at Lambrecht var for hardt skadet til å kunne bli hentet av et ambulansehelikopter. Han ble sendt til sykehus i ambulanse.

Noen timer senere mandag kommuniserte laget hans Lotto-Soudal at det unge talentet omkom i ulykken. «Hvil i fred, Bjorg» sto det på lagets hjemmeside.

Lambrecht kjørte på en betongkulvert da han var oppe i stor fart. Uhellet skjedde fem mil før mål på tredje etappe. Det skal ha vært småglatt asfalt i området der 22-åringen mistet kontrollen.

Lotto-syklisten hadde ingen sjanse til å holde seg på sykkelen.

I fjor ble Lambrecht nummer to i VM for U-23-syklister i Østerrike. Han var i ferd med å skape seg en toppkarriere etter flere sterke resultater denne sesongen.

Carl Fredrik Hagen er eneste nordmann som deltar i Polen rundt. Han sykler for samme lag som Lambrecht.

Sykkelverdenen i sorg

Fabio Jakobsen fra Nederland vant etappen etter en massespurt, men han ble senere disket for å ha dyttet en konkurrent like før mål. Det ble uansett helt uviktig da det ble klart at Lambrecht hadde mistet livet.

– I dag betyr ikke resultatet noe som helst. Jeg er knust etter å ha hørt dagens tragiske nyhet. Jeg sender mine dypeste kondolanser til Bjorg Lambrechts venner og familie og alle i Lotto Soudal, sier Bora–Hansgrohe-rytteren Pascal Ackermann, ifølge lagets Twitter-konto.

Resten av sykkelverden sørger etter at Lambrecht mistet livet.

– Livet er urettferdig iblant. Så, så ung, med masse igjen å gjøre, skriver Movistar på Twitter.

Flere andre profflag har også sendt sine kondolanser.

(©NTB/100%)