Sport

Sesongens første Fyllingen-smell

— Dette var en drittdag, sier Eivind Tangen.

DÅRLIG DAG: Eivind Tangen (i gult) hadde ikke dagen da FyllingenBergen tapte for ØIF Arendal. Foto: ØRJAN DEISZ

  • Kim Bøyum

FYLLINGENBERGEN – ØIF ARENDAL 25-31

FRAMOHALLEN (bt.no): FyllingenBergen har slått både Haslum og Bækkelaget den siste uken, men mot ØIF Arendal lørdag fikk ikke de gule og blå ting til å stemme.

Dermed er Vidar Gjesdals første tap som Fyllingen-trener er et faktum, etter en kamp der flere av hjemmelagets fremste profiler slet. Og Eivind Tangen er ikke nådig i kritikken av seg selv.

— Dette var bare en drittdag. I andre omgang skjøt vi keeperen så god, det er håpløst. Egentlig lot de oss gjøre akkurat som vi ville. De lot meg, Lunde og Andreas Ungesson skyte, det motsatte av hva alle andre lag hadde gjort. For første gang fikk jeg lov å skyte så mye jeg ville, men så klarte jeg ikke å score på mulighetene, sukker Tangen.

- Er dere for avhengige av deg?

— Vi er selvfølgelig avhengig av at jeg gjør ok kamper. Men sannsynligheten for at jeg gjør det så dårlig som her, er ikke stor.

I fjor var Tangen først og fremst en mann som kom inn for Harald Reinkind når han trengte avløsning.

— Selvsagt er det annerledes nå, men jeg synes det bare er gøy å spille 60 minutter uansett. Av og til funker det bare ikke, sier 21-åringen.

- Sårbare

Vidar Gjesdal innser at han er avhengig av at de beste spillerne presterer på topp om laget skal vinne kamper som den lørdag.

— Det er vi helt klart. Her var det flere spillere som ikke hadde sin beste dag. Vi vet om at vi er sårbare, men det er vi ikke alene om, sier Gjesdal.

Han var en skuffet, men fattet mann etter kampslutt.

— Vi gjorde egentlig en ganske bra førsteomgang og burde ledet til pause. Men det vi gjorde de siste 30 minuttene, var ikke godt nok. I andre omgang ble vi veldig passive og stasjonære i angrepsspillet vårt, og kom til mye dårligere sjanser enn før pause. Muligens er vi slitne etter tre veldig tette kamper, sier Gjesdal.

Heller ikke femmålsscorer Andreas Ungesson var i særlig humør lørdag ettermiddag.

— Vi kunne skaffet oss en ledelse på fem-seks mål, og da hadde det blitt en helt annen kamp. I stedet slurvet vi for mye, noe som ble avgjørende. Når Tangen ikke har dagen, må vi andre ta mer ansvar. Det skjedde ikke, sier Ungesson.

Medhus stoppet det meste

Første omgang var svært jevn. ØIF Arendal laget det første målet, før Fyllingen overtok styringen. Hjemmelaget ledet 7-4, men etter en timeout kjempet sørlendingene seg tilbake og tok ledelsen 9-7. Da pausesignalet gikk, sto det 13-13 på resultattavlen.

Starten av andre omgang artet seg som et lite mareritt for Fyllingen. Arendal tok kommandoen og laget enkle mål, mens vertene gikk seg fast i mange av angrepene. Fyllingen-keeper Lars Eggen Rismark sto i veien for mange av Arendals avslutninger i første omgang, men etter pause gikk det meste inn.

Heller ikke da Pål Kalvenes ble byttet inn bakerst, greide Fyllingen å snu trenden. I motsatt ende gjorde Svenn Erik Medhus en utmerket jobb i Arendal-målet, og skal ha sin del av æren for at det til slutt endte med en komfortabel borteseier. Det skal også Marcus Dahlin ha. Arendal-backen ble kampens toppscorer med sine elleve fulltreffere.

Tapet betyr at Fyllingen står med fire poeng etter tre kamper, det samme som ØIF Arendal. De to lagene møtes igjen i Arendal allerede onsdag. Da handler det om fjerde runde i cupen.

Les mer om

  1. Håndball
  2. Fyllingen
  3. ØIF Arendal