Sterk Vipers-seier etter thrilleravslutning mot Tertnes: - Uhyre imponert

Vipers lå under til pause, men snudde til 19-18-seier borte mot Tertnes. Målvakt Sakura Hauge ble den store helten i siste sekund.

Vipers slo Tertnes borte på sterkt vis. Her fra kampen mot Cassano Magnano lørdag.
  • Herman Folvik

Tertnes-Vipers 18-19 (12-10):

Trener Kenneth Gabrielsen varslet før kampen at Vipers måtte gå helt i kjelleren for å få med seg noe fra bortekampen i Haukelandshallen mot Tertnes. Det fikk han fullstendig rett i. Vipers vant en meget spennende, tett og intens håndballkamp som var åpen og jevn gjennom hele møtet.

— Jeg tror aldri jeg har vunnet borte mot Tertnes. Det var en helt fantastisk følelse å dra den inn. Jeg er uhyre imponert over jentene. Jeg visste at det ville bli så tøft. Jeg er utrolig fornøyd med seriestarten. Tertnes borte sliter mange mot. De slo både Glassverket, Vipers og Byåsen her i fjor. Jeg er superfornøyd, og den attityden jentene viser på banen er kanonbra, jubler Kenneth Gabrielsen etter kampen.

Avgjørelsen kom ikke før i siste sekund. Tertnes var en spiller mer på banen og var i angrep, mens Vipers ledet 19-18. Med ett sekund igjen av kampen gikk Maren Lied på skudd, men det reddet Vipers-keeper Sakura Hauge , som tidligere spilte for Tertnes. Dermed ble Kari Brattsets 19-18-scoring etter 58.41 stående som den avgjørende scoringen.

Etter Sola-kampen for en uke siden kritiserte Gabrielsen eget forsvarsspill. Denne gang ble det redningen mot et hardtarbeidende Tertnes-lag. Det er uvanlig i håndball at begge lagene scorer under 20 mål. Fremover lugget det mer for Vipers, men alt i alt fikk kristiansanderne med seg det eneste som virkelig teller: To poeng.

Lå under til pause

Vipers sto i mot de første Tertnes-angrepene og to fine skudd fra Jeanett Kristiansen og Marta Tomac ga kristiansanderne en tidlig ledelse. Tertens hang seg etter hvert på, og Vipers klarte ikke å skape en varig ledelse. Etter 12 minutter utlignet Tertnes til 5-5, og anført av en strålende Kjersti Solås tok bergenserne ledelsen i kampen like etterpå. Den holdt de på hele veien til hvilen. Da pausesignalet lød var resultatet 12-10 til Tertnes.

Vipers startet godt i forsvar, men fremover var det en skuffende omgang av Vipers. Jeanett Kristiansen satte kun fire av åtte skudd. Vilde Kaurin Jonassen og Ulrika Olsson bommet på begge sine forsøk før hvilen. Kristin Nørstebø var relativt anonym i likhet med Thorey Rosa Stefansdottir.

Tonje Refsnes og Marta Tomac klarte ikke å kontrollere Vipers’ offensive spill, og hadde begge flere balltap. Bakerst startet Sakura Hauge meget godt, og sto en godkjent omgang.

God åpning etter hvilen

Kenneth Gabrielsens jenter startet andre omgang godt, og brukte kun to minutter på å spise opp Tertnes sin ledelse. Marta Tomac sørget for 12-12 etter 32 minutter.

Vipers-trener Kenneth Gabrielsen.

Like etter sendte Nørstebø sitt lag foran med 13-12. Tertnes brukte hele ni minutter på å score sitt første mål for omgangen, men var gode bakover og holdt seg ett og to mål bak Vipers.

Da det gjensto tretten minutter var stillingen 15-16 i Vipers’ favør, og det lå an til en svært spennende avslutning. Det ble det, og kampen varte helt inn. Med to og et halvt minutt igjen utlignet Tertnes til 17-17, men Kari Brattset sørget for Vipers-seier i neste minutt.

Sakura Hauge ble kåret til Vipers' beste av en lokal jury. Toppscorer ble Jeanett Kristiansen med fem mål på tolv forsøk.

For øvrig vant Larvik 32-17 mot Stabæk, mens Byåsen banket Sola 38-28.