Sport

Skadet Thorkildsen åpner for å konkurrere allerede i år

Andreas Thorkildsen trener for fullt med tanke på å være med i gullkampen i OL i Rio neste år.

Andreas Thorkildsen håper å kunne delta i konkurranse i år.

Han satte bort sprydet midt i sesongen i fjor og gikk gjennom en hofteoperasjon i august. Etter det har han brukt tiden på rehabilitering og opptrening, og nå er han kommet så langt med den jobben at han begynner å se lys i enden av tunnelen.

Han var regjerende OL-, verdens— og europamester etter 2010-sesongen, men endte med sølvmedalje i VM i Daegu i 2011. Deretter begynte nedturen. Han fikk ikke teknikken til å stemme og var også plaget av flere skader. Derfor bestemte han seg for å gjennom gå en hofteoperasjon i et forsøk på å kjempe om OL-gullet i Rio.

Les også

Skademareritt for Thorkildsen - kan være ute i ni måneder

Usikker

— Jeg er litt usikker på hvor jeg ligger akkurat nå, for det er ikke slik at jeg kan vite hvor mange prosent jeg er på. Det er enda en del opptrening og rehabilitering som gjenstår, men akkurat hvor mye, det er det umulig å si, forteller Thorkildsen.

— Hvor stor mulighet er det å få se deg i aksjon på bane i løpet av denne sesongen?

— I utgangspunktet prøver jeg å få til noe i løpet av denne sesongen, men det er helt umulig å si når, og om det kan skje. Dersom det ikke blir noe i år, så går jeg for neste år, for jeg startet denne prosessen med tanke på å komme tilbake for fullt til OL i Rio, sier han.

Thorkildsen fra Kristiansand slo gjennom med brask og bram i OL i Aten i 2004. Da vant han spydgullet svært så overraskende. Han gjentok bragden i Beijing i 2008, men i år kommer han ikke til å bli i stand til å kjempe om VM-gullet på den gamle triumfbanen i den kinesiske hovedstaden, for det rekker han ikke.

Les også

Thorkildsen degradert - mister stipend

Steg på veien

— Hele poenget med operasjonen jeg gikk gjennom i fjor var å bli med i OL i Rio, så alt som skjer fra nå og OL neste år er bare steg på veien, forteller Thorkildsen.

- Ingen problemer med motivasjonen?

— Motivasjonen er ingen konstant ting. Den går litt opp og ned. Men jeg har lyspunkt som gjør at hele denne prosessen jeg er midt inne i går ganske greit for det meste. Selvsagt skal jeg skal heller ikke nekte for at det går litt opp og ned, men så lenge jeg har Rio som klar målsetting, så vet jeg at det er så lenge til, at det ikke er noe å stresse med, legger han til.

Han forklarer at det første som må på plass er å få hofta til å fungere optimalt, og deretter må han begynne å kaste mye, for å få teknikken til å sitte.

— Vet du at operasjonen har vært vellykket og at dette kommer til å fungere?

— Det er først når jeg begynner å kaste ordentlig at jeg får vite hvor vellykket operasjonen har vært og hvor mye bedre det går. Det vil fortsatt ta en liten stund til jeg får klarhet i det.

— Men jeg hadde ikke giddet å gå gjennom det her hvis det ikke var for muligheten til å gjøre det bra i Rio. Jeg er fortsatt like sulten på å komme tilbake på topp. Jeg mener det fullt mulig å komme tilbake på det nivået jeg var. Det var hele hensikten med operasjonen, sier Andreas Thorkildsen til NTB. (©NTB)

Les også

  1. Thorkildsens skade gjør at spyd fjernes fra Bislett Games

  2. - Thorkildsen burde kastet 100 meter

Les mer om

  1. Friidrett
  2. Andreas Thorkildsen