Sport

Byåsens daglige leder sier opp etter knapt et år

Klubben står uten daglig leder fra nyttår.

Jørgen Nygård Pedersen har sagt opp jobben som daglig leder i Byåsen håndball elite. Hans siste arbeidsdag er 31.12 2016.
  • Anne-Marit Dahl
    Anne-Marit Dahl

Jørgen Nygård Pedersen har gitt styret sin oppsigelse etter et knapt år i jobben. Spillergruppa fikk vite at klubbens daglige leder har valgt å takke for seg i et møte torsdag kveld.

— Jørgen Nygård Pedersen sa opp stillingen sin skriftlig for to uker siden, sier Oddvar Aardahl, styreleder i Byåsen håndball elite.

Det er hensynet til familien som oppgis å være hovedårsaken for at han slutter i jobben.

Forsøkte å avlaste

— Han er familiefar med tre små barn. Funksjonen som daglig leder er krevende og arbeidsbelastningen kan til tider være stor, spesielt i sesongen med serie- og cupspill. Vi beklager oppsigelsen, men tar den til etterretning, sier Aardahl.

Styreleder i Byåsen håndball elite, Oddvar Aardahl, må finne ny daglig leder etter at Jørgen Nygård Pedersen har levert sin oppsigelse etter et knapt år i jobben.

Selv beskriver Nygård Pedersen året i Byåsen slik:

— Det har vært et fantastisk år, og vi har lagt et sportslig grunnlag som gjør at vi kan vinne titler, skriver Nygård Pedersen som er på reise i en kommentar via sms til Adresseavisen.

  • Lest denne?Dette sa Jørgen Nygård Pedersen da han ble presentert som ny daglig leder i Byåsen

Styrelederen forteller at arbeidsbelastningen til klubbens daglige leder ble et tema før sommeren. Grep er blitt tatt for å avlaste Nygård Pedersen med oppgavene som naturlig følger med rollen som daglig leder, men det har ikke vært nok.

— Blant annet ble Geir Helbostad ansatt i nær 50 prosent stilling som team administrator fra 1. september, sier Aardahl.

Fordeler oppgaver

Til sammen teller Byåsens administrasjon nesten 2,5 årsverk. I oppsigelsesperioden på tre måneder skal Nygård Pedersen fortsatt håndtere salgs- og markedsfunksjonen.

— I tillegg vil ressurser fra styret hjelpe ham, sier styrelederen som selv tar ansvaret for klubbens økonomi.

— Styret mener bestemt at det sportslige ikke vil bli berørt av dette og har god tro på at sponsorer og samarbeidspartnere vil bli godt ivaretatt framover. Vi beklager situasjonen, men jobber nå med å se på hvordan organisasjonen best kan ivarta lagets ordinære drift, legger han til.

Krevende - men optimist

— Hvordan vil jakten på ny daglig leder bli?

— Vi har satt i gang en prosess og skal vurdere innholdet i stillingen. Vi vet fra forrige runde at det er en krevende, men jeg velger å være optimist, sier Aardahl.

Jørgen Nygård Pedersen ble presentert som daglig leder for klubben 17. september i fjor. Han overtok jobben etter Torbjørn Balstad som var daglig leder i åtte år.

Når Byåsen tar i mot Tertnes til viktig kamp i serien i morgen, kommer Nygård Pedersen til å være på plass i hallen. Han vil fortsette å følge klubben tett, også når jobbforholdet er avsluttet.

— Jeg håper å kunne bidra for klubben på frivillig basis i framtida, avslutter Nygård Pedersen.

Jørgen Nygård Pedersen har sagt opp jobben som daglig leder i Byåsen håndball elite. Hans siste arbeidsdag er 31.12 2016.

Les også

  1. Byåsen slapp unna fem dagers Europa-reise

  2. Endelig er Byåsen sølvjenter

  3. Har fortsatt ingen hovedsponsor til denne gjengen

Les mer om

  1. Håndball