Sport

Nakenbilde ryster polakkene

Nå er tennisyndlingen sparket ut av den katolske ungdomsbevegelsen i hjemlandet.

Agnieszka Radwanska har ertet på seg mange i religiøse Polen.
  • NTB

Agnieszka Radwanska, verdensfireren i tennis, har falt i unåde hos polske katolikker etter at hun lot seg avbilde naken i ESPN-magasinet «Body Issue».

24-åringen er fotografert uten en tråd på kroppen fra siden, sittende i en stol med tennisballer rundt seg. Det har ført til at hun umiddelbart ble sparket ut av den katolske ungdomsbevegelsen i hjemlandet.

Radwanska har aldri lagt skjul på at hun er sterk i troen og at det er katolisismen hun bekjenner seg til, men nakenstuntet ble for sterkt for dem som står bak den katolske ungdomsbevegelsen i Polen. Av «moralske årsaker» kunne hun ikke fortsette, ble det hevdet.

Den katolske ungdomsbevegelsen har brukt Radwanska som en forgrunnsfigur i en kampanje de har kalt «Jeg skammer meg ikke over Jesus». Hun har vært med i en TV-reklame for denne kampanjen, der hun har oppfordret ungdom til ikke å skamme seg over kristentroen sin.

Hjemlandet til den tidligere paven Johannes Paul II er kjent som et av Europas mest fromme land, der omtrent 90 prosent av befolkningen bekjenner seg til den romersk-katolske lære.

(©NTB)

Les også

  1. Bartoli: - Jeg er favoritt til å vinne Wimbledon

  2. Bartoli sov seg til overlegen seier

  3. Lisicki med sensasjonsseier over Williams

Les mer om

  1. Tennis