Sport

Kristoff på tredjeplass - beholder ledelsen i sammendraget

Italiener raskest på den andre etappen av De Panne.

  • Sindre Trygsland

Italienske Elia Viviani vant den 2. etappen av sykkelrittet De Panne 3-dagers onsdag. Alexander Kristoff måtte nøye seg med tredjeplassen.

Kristoff startet spurten litt for tidlig og ble frakjørt av både tyske Marcel Kittel og Viviani på de siste 200-300 meterne. Tredjeplassen ga likevel nok bonussekunder til at nordmannen beholder sammenlagtledelsen. Han har 5 sekunder til gode på Aleksej Lutsenko fra Kasakhstan og 10 på nederlenderen Lieuwe Westra.

Les også

Imponerende Kristoff-triumf i Belgia: - Jeg følte meg ikke sterk i det hele tatt

– Jeg kunne se at mange var trøtte etter gårsdagens etappe, inkludert meg selv. Jeg hadde ikke de beste beina å spurte med i dag. Laget greide å ta seg til teten i spurten, men vi kom litt dårlig ut i den siste svingen slik at vi brukte litt for mye krefter på å rette opp feilen, sa Kristoff om spurten sin.

– Dessuten holdt Jacopo (Guarnieri) på å krasje slik at vi andre «mistet» hjulet til Michael Mørkøv. Det var også med på å ødelegge et perfekt opptrekk. Nå måtte vi bremse ned for så å starte opp igjen. Da jeg tok meg forbi Jacopo, hadde jeg ingenting igjen. Det var bare å holde seg til bakhjulet til de foran. Jeg fikk fire bonussekunder, men hadde selvsagt håpet på de ti sekundene en seier ville gitt.

Les også

Kristoff om tragediene i sykkelmiljøet: - Det viser at det er farlig det jeg driver med

Kristoff tror ikke forspranget er stort nok til at han kan vinne sammenlagt.

– Nei, selv ikke om jeg skulle vinne den første deletappen torsdag. Westra er god på tempo, og Lutsenko kan også bli farlig. Det blir vanskelig å forsvare ledelsen, men jeg skal forsøke, sa han.

Kristoff har vunnet samtlige fellesstartetapper i rittet siden 2014. Han vant sammenlagt i fjor og gikk til topps på tirsdagens 1. etappe av årets utgave.

Etappen onsdag gikk fra Zottegem og var på drøye 211 kilometer. Rittet avsluttes torsdag med en fellesstart— og en tempoetappe i Panne.

FDJ-rytteren Daniel Hoelgaard kjørte inn til en beskjeden plassering på onsdagens etappe, over 13 minutter bak vinneren. (©NTB)

Les også

  1. Belgisk syklist døde etter påkjørsel

  2. Sykkelverdenen i sorg etter dødsulykken: - For en tragedie

  3. Svensk syklist: - Jeg har lurt døden to ganger på en uke

Les mer om

  1. Alexander Kristoff