Sport

Zuccarello slakter Norges prestasjon: – Vi blir pissa på

Norge fikk en ordentlig hockeyleksjon av Tsjekkia. — Vi må bare innrømme at de er langt bedre enn oss, sa trener Roy Johansen.

Mats Zuccarello kaller en spade for en spade etter Norges ydmykende 0-7-tap for Tsjekkia.
 • Espen Hansen
  Aftenposten

Tsjekkia — Norge 7-0

MOSKVA (Aftenposten): På veien mellom seier over Kasakhstan og kampstart mot Tsjekkia mistet Norge noe. Men akkurat hva var ikke alle helt enige om.

— I den første perioden ble vi ordentlig pissa på. Vi møter et klasselag, og når vi da ikke er helt på topp, er vi ikke gode nok, var den enkle konklusjonen til Mats Zuccarello etter braknederlaget.

— Vi møtte en verdensnasjon i ishockey. Dersom vi ikke er helt på tuppa, så får vi kjørt oss, la han til.

Det var ikke mange - om noen - av de norske spillerne som virket helt klare da pucken ble droppet i Ice Palace. Det tok fem minutter, og så startet nedturen.

Roy Johansen prøvde å trekke frem det positive etter 0-7-tapet mot Tsjekkia.

— Det hadde vært verre å tape med ett mål og brukt masse krefter. Nå fikk vi brukt alle spillerne. Slik sett er det greit, trøstet trener Roy Johansen seg med.

 • Norge ble ydmyket i hockey-VM: – Det ble litt pinlig

Riktig tenningsnivå?

Han mente spillerne hadde riktig tenningsnivå da kampen startet. At de ikke var litt for fornøyde med at de to dager tidligere vant den viktige kampen mot Kasakhstan.

— I dag ble det litt for lite ydmykhet i egen sone, og da tar de rett og slett pucken fra oss. Når de scorer på det, så blir det en tøff fortsettelse, mente landslagssjefen.

— De er effektive, det forteller skuddstatistikken 33-26 om. Avslutningene deres er gode, de er sterke rundt pucken. De er bedre enn oss i alle spillets faser, sa Johansen.

Mathis Olimb, som har vært Norges beste spiller i VM til nå, fikk seg en ordentlig smell over kneet i den siste perioden og forlot isen. Heldigvis var det mest smerte og ikke noe alvorlig.

- Tomme for kraft

Han hadde denne forklaringen på hvorfor kampen ble som den ble:

— Vi har hatt tre tøffe kamper hvor vi måtte vinne, og i dag klarte vi ikke å finne den energien og den kraften. Det var litt tomt. Alle var litt under par, og da blir det stygt mot de største nasjonene, mente Olimb.

Backkjempen Jonas Holøs skjønte ikke at det skulle være noen grunn til å ha feil innstilling til kampen:

Norge ble knust av Tsjekkia i hockey-VM torsdag. Her scorer Robert Kousal tsjekkernes 3-0-mål.

— Om det er en utladning eller om det var noe galt med de mentale forberedelse vet jeg ikke. Min innstilling er at vi må gjøre alt vi kan for å få med oss poeng i hver eneste kamp. Det er ikke helt sikkert at fem poeng holder i år. Alle slår jo alle, forklarte han.

Fem poeng bør holde til fornyet kontrakt, men Norge må stjele poeng fra de store nasjonene om man skal holde liv i drømmen om kvartfinale.

På den første sjansen mot en toppnasjon var vi sjanseløse. Neste mulighet er Sverige i morgen formiddag.

- Har ingen unnskyldninger

— Nå har vi i hvert fall gjort unna dette her og er nede på jorda igjen. Nå har vi ingen unnskyldninger til neste kamp i hvert fall, understreket Mats Zuccarello.

— Det er ikke så vanskelig å glemme et slikt tap som dette. Det er vi ganske gode på, sa vår andre NHL-proff Andreas Martinsen.

Spillerne minnet også på hvor gode Tsjekkia har vært så langt i mesterskapet:

3-0 over Russland og 4-2 over Sverige er beviser på det.

— Vi kommer til å være svært revansjesugne når vi møter Sverige, det kan jeg love, sa Mathis Olimb om neste kamp.

Les også

 1. Norge ble ydmyket i hockey-VM: – Det ble litt pinlig

 2. - Han skal tilbake på hockeybanen. Sann mine ord.

 3. Nå frykter svenskene (!) Norge i ishockey

 4. Ishockeyspiller tatt for doping: - Det er beklagelig

Les mer om

 1. Ishockey
 2. Herrelandslaget Ishockey
 3. Mats Zuccarello