Sport

Northug: - Jeg hater ingen

WHISTLER (Ap.no): — Ikke hat, men hevn for dårlige resultater, sa Petter Northug om hva som motiverte ham mandag kveld.

Endelig fikk Petter Northug vist hvem som er sjefen når det kommer til spurt.
  • Kurt B.M. Haugli

Les også:

Til NRK sa han like etter målgang at han var drevet av hat.

— Du vet nesten ikke hva du sier i de øyeblikkene etter at du har passert mållinjen. Du er bare så glad, men motivasjonen min var så stor etter den skuffende tremila, sa Petter Northug og mente strengt tatt ikke at det var så veldig mye hat. Petter Northug var oppsatt på å komme tilbake. - Jeg var opptatt av å hevne de dårlige resultatene fra tidligere i OL, sa Petter Northug og ville moderere seg noe fra det kjappe TV-intervjuet.

Som i gamle dager

I motsetning til tidligere i OL var Petter Northug også sitt gamle jeg både på pressekonferanse og til journalister som fulgte ham fra målgang og nesten inn på dopingkontrollen. Han snakket og snakket. Mannen som har gått forbi pressefolk med senket hode stirrende rett foran seg, var som blåst bort. På et tydelig og brukbart engelsk forklarte han hvorfor det var nettopp han og Øystein Pettersen som triumferte. Han fortalte en canadisk journalist at det ikke var noen overraskelse av Devon Kershaw og Alex Harvey var med helt i teten og han fortalte en svensk journalist at Teodor Peterson uansett ikke ville vært god nok til å slå ham.

Hele Norge i mot ham?

Og så fikk han spørsmål som om hele Norge har vært i mot ham etter at han hadde gjort seg helt utilgjengelig i dagene med skuffelse. - Jeg har rett og slett ikke følt det slik. Jeg leser ikke aviser. Det vet dere jo. Jeg har knapt hatt på mobiltelefonen, så jeg vet veldig lite om dette, sa Petter Northug.

Nye ski

Gullet tok han på et skipar han ikke hadde brukt i konkurranse tidligere. Han fikk skiene før OL og var med i det løperne kaller skiparken. Altså det totalte antall ski de har valgt ut for bruk når det er alvor. Skiene har vært testet og slipt etter alle kunstens regler de siste dagene. - Vi har testet mye. Både jeg og Perry liker å teste ski, fortalte Northug og sikter til sin faste smører Perry Olsson.

Les mer om

  1. OL