Sport

Kristoff ikke enig i trenerens kritikk

Torsdag prøver han på nytt i Tour de France.

SKAL DET SNU? Alexander Kristoff håper torsdagens avslutning ikke blir for tøff.
  • Even Emberland

ABBEVILLE/STAVANGER: Den sjette etappen i Tour de France er nok en gyllen mulighet for nordmennene.

Avslutningen i Le Havre er tøff med en 850 meter lang bakke à 7 prosent på den siste halvannen kilometeren. Der kan både Edvald Boasson Hagen og Alexander Kristoff henge med, mens spurtkongen så langt André Greipel sannsynligvis vil slite mer.

— Det er meg vi kjører for. Jeg tror finalen passer meg bra og ikke er for tøff, men det blir viktig å sitte med nær fronten. Noen ryttere vil helt klart falle av, det gjør det desto viktigere å være med framme, forklarer Boasson Hagen ved MTN-Qhubekas base i startbyen Abbeville.

Her følger du etappen direkte!

Kristoff tror på Edvald

Rytterne er på toppen av den tøffe, men korte bakken med omtrent 450 meter igjen. Deretter er det flatt til målstreken.

I så måte var onsdagens spurt hvor Kristoff og Boasson Hagen kjempet om topplasseringene en forsmak på hva som venter torsdag. Slik onsdagens avslutning forløp, er den sjette etappen en bedre mulighet for dem begge.

Les også

Nordmennene spurtet om seieren: - Jeg skulle forbi Kristoff, men det var ikke plass

— Det er en sjanse, men den er hard. Det kan være at en annen norsk deltaker har en bedre mulighet. Vi får se, smiler Kristoff til pressen før start, før han fortsetter:

— Jeg tror det er litt tøft for meg. Jeg har spurtet bra i motbakke før, men da har det kanskje vært litt kortere. Sagan, Van Avermaet og Edvald har vist at de spurter bra i slike motbakker.

Ikke enig med treneren

Kristoff er på jakt etter hans første triumf i årets Tour de France. Torsdagens mulighet glapp da han tok teten for tidlig i motvinden på oppløpet i Amiens. Det skyldtes at han var uten hjelp fra lagkameratene som veltet med snaut 25 kilometer igjen.

Det fikk hans trener og stefar Stein Ørn til å omtale den manglende hjelpen som «bare tragisk» da 28-åringen gjorde en sterk spurt fra front.

Les også

Treneren om Kristoff-hjelperne: - Dette er bare tragisk

IKKE ALLTID ENIGE: Stein Ørn rettet kritikk mot Alexander Kristoffs hjelperyttere etter onsdagens etappe. Kristoff selv var ikke enig med treneren og stefaren.

— Jeg fikk ikke hjelp i det hele tatt i går, sånt sett kan man være litt kritisk, men det var jo ikke fordi de ikke prøvde. Alle ødela syklene sine, og da kommer man ikke tilbake. - Ørn mente at lagkameratene dine satt for langt bak med 25 kilometer igjen.

— Jeg er ikke helt enig. Det var motvind. Han er ikke her og vet ikke hvilken vei det blåser. Jeg satt jo ikke foran selv, jeg satt på hjulet til Marco sammen med lagkameratene. Jeg var egentlig bare heldig som ikke veltet selv, svarer Kristoff til Aftenbladet.

TV-bildene viste at 28-åringen var blant de siste som kom uhindret forbi velten. Han klikket venstrefoten ut av pedalen og førte den like over asfalten da rytterne rundt ham deiset i bakken.

Torsdag gjør det russiske laget et nytt forsøk. Overfor Aftenbladet opplyser Katjusjas pressesjef Phillipe Maertens at alle deres ryttere kom uskadet fra onsdagens velt, samt at Marco Haller føler seg bedre.

Men skal det bli suksess, er Kristoffs landsmann blant dem som må slås. Det kan bli svært krevende med formen Boasson Hagen har vist så langt. Alt er hvert fall klart for norsk dramatikk i Le Havre.

Følg etappen direkte her!

Les også

  1. Kristoff: - Føler meg litt som en drittsekk

  2. Tysk TV opphever Tour de France-boikotten

  3. Kristoffs sjef skylder på uflaks

Les mer om

  1. Tour de France