Sport

Blatter svarte på ryktene i sjeldent intervju

FIFA-presidenten prøver å oppklare etter de forvirrende uttalelsene.

Sepp Blatter avkrefter at han planlegger å ombestemme seg. Dermed er han inne i sine siste måneder som FIFA-president.
  • Nicholas Bergh
    Journalist

Mange ble overrasket da Sepp Blatter torsdag uttalte at han ikke hadde trukket seg som FIFA-president.

Blatter påpekte at han kun hadde «stilt sin stilling til disposisjon» til den ekstraordinære generalforsamlingen. Dette kunne tolkes som at FIFA-presidenten plantet tvil om han virkelig hadde planer om å gi fra seg vervet, noe han jo hadde lovet på en pressekonferanse i juni.

Les også

Hallén om Blatters helomvending: − Umulig å drive FIFA videre

Walliser Bote, en avis basert i Blatters hjemregion Valais, klart å få tak i FIFA-presidenten. Til avisen forteller 79-åringen at han ikke vil stille i det kommende FIFA-valget.

— Jeg er ikke en kandidat, jeg er presidenten. Og jeg ønsker å etterlate FIFA i en god situasjon, sier Blatter til avisen ifølge nyhetsbyrået Reuters, som også har fått en bekreftelse fra en FIFA-talskvinne på at Blatters sitater stemmer.

I intervjuet la FIFA-presidenten vekt på reformene han ønsker å få gjennom i løpet av året.

— Jeg vil bruke all min styrke og inspirasjon, helt til min siste arbeidsdag, for å ta dette skipet til en trygg havn.

Har ombestemt seg før

Før FIFA-valget i 2011 uttalte Blatter at han ikke ville stille, før han senere ombestemte seg. Blatters forhistorie med slike kuvendinger fører med seg spekulasjoner om han virkelig vil holde ord denne gangen, og dermed ende en 17 år lang periode som FIFA-president.

Tidligere har den sveitsiske avisenSchweiz am Sonntagskrevet at Blatter vurderer å fortsette, etter å ha mottatt støttende meldinger fra fotballforbund i Asia og Afrika.

Les også

- Maradona vil erstatte Blatter som FIFA-president

I en uttalelse til Aftenposten fredag gjorde Norges fotballpresident Yngve Hallén det klinkende klart at han ikke ønsket at Blatter skulle fortsette.

− At Blatter skaper usikkerhet rundt dette er ikke bra. Etter den ekstraordinære kongressen mener jeg det er helt usannsynlig at han fortsetter. Hvis Blatter hadde fremmet sitt kandidatur på nytt ville tilliten til han og FIFA blitt utfordret så massivt at det hadde blitt umulig å drive organisasjonen videre, sa Hallén.

Nå virker det imidlertid som at Blatter har lagt ballen død én gang for alle.

En liste over de 11 av de mest aktuelle kandidatene til å bli ny FIFA-president kan du lese her. I tillegg til kandidatene i den listen, skal fotballegenden Diego Maradona planlegge å stille.

BBC har tidligere skrevet at Blatter ønsker at den nye FIFA-presidenten skal velges i desember.

Les også

  1. Blatter: - Jeg har ikke trukket meg

Les mer om

  1. FIFA