Nå herjer Norge i kombinert også: Moan best i norsk trippelseier

— Hele landslaget består av pallkandidater, hevder koimbinertguttas sportssjef

Magnus Moan og de norske kombinertløperne var overlegne og sikret trippel norsk i lørdagens renn. Her er Moan etter hopprennet.
  • Torgrim Gotland Bakke

Magnus Moan gikk seg opp fra 20.-plass og vant lørdagens verdenscuprenn i kombinert. Magnus Krog og Jarl Magnus Riiber ordnet norsk trippelseier.

Moan spurtet inn til seier, og det måtte målfoto til for å skille ham fra Krog. Til slutt var det Moan som kunne juble for sin 25. verdenscupseier. Riiber sikret en helnorsk seierspall etter å ha spurtet inn til en tredjeplass foran tyske Tino Edelmann.

— Det er morsomt å være tilbake igjen. Jeg er stolt over laget, og det er fantastisk med tre norske på pallen, sa Moan i et intervju med Det internasjonale skiforbundet (FIS).

— Det er en helt fantastisk dag for oss. Det er veldig moro både at Moen vinner og at Riiber får sin første pallplassering i et skikkelig verdenscuprenn, sier Sverre Rotevatn, sportssjef for kombinertgutta.

Et modent løp

Riiber var klart best i lørdagens hopprenn og gikk ut med et klart forsprang. Han greide å holde unna for alle unntatt de to lagkameratene som sammen gikk seg opp fra 19.- og 20.-plass. Krog og Moan startet drøyt 1.30 bak landsmannen.

— Det er en bakke som normalt skiller veldig lite, så det er veldig bra av Jarl å få en så stor luke fra start. Jeg var veldig spent på hvor lenge han ville holde unna. Det jaget mange gode bak, men han gjør en kjempekonkurranse. Han gjennomfører et utrolig modent renn til å være 18 år og å ha så lite verdenscuperfaring, roser Rotevatn.

Utover i løpet, samlet det seg en større gruppe. 12 løpere var med helt inn til mål, hvor fire av dem var nordmenn. Der var Moan sterkest, men det var bare såvidt. I mål skilte bare ett sekund mellom Moan, Krog, Riiber og tyske Edelmann på fjerdeplass.

— Det er veldig sterkt av Magnus. Så vidt jeg husker har han nå vunnet i verdenscupen ti sesonger på rad. Og det er 12 år siden hans første verdenscupseier. Han er fremdeles veldig sterk, sier sportsjefen.

Sjelden vare

Jørgen Graabak ble nummer seks, Håvard Klemetsen nummer 14, Jan Schmid nummer 18 og Mikko Kokslien nummer 21. Med sin 2.-plass overtok Krog ledelsen i verdenscupen sammenlagt.

— I dag er de veldig flinke, rett og slett. Veldig bra laginnsats. De gjør en kjempejobb, sier Rotevatn om hele gjengen.

— Vi har et veldig sterkt landslag nå. Samtlige sju på laget kan komme på pallen hver helg.

Det var ikke Rotevatn like sikker på før sesongen da landslaget måtte gjennom flere økonomiske kutt. Det har utøverne fått merke.

— Vi har hatt en oppkjøring som har vært preget av litt sparing av penger. Vi har gjort ting på en billig måte. Vi har vært spent på effekten av det, men de har taklet det på en utrolig god måte, forteller sportssjefen. Og om han var i tvil før, fikk han bekreftelse på at laget er i godt slag i Ramsau.

— Det er ikke ofte vi har tredobbelt! Vi hadde noen gode renn for noen år siden, men da tror jeg vi ble en, to og fire. Så dette er sjelden vare, understreker Rotevatn.