Sport

Kilde luktet på medalje etter superomgang

OSLO/ST. MORITZ: Aleksander Aamodt Kilde hentet seg godt inn etter en skuffende utfordel, men måtte ta til takke med den bitre fjerdeplassen på mandagens superkombinasjon.

Aleksander Aamodt Kilde tok fjerdeplassen i mandagens superkombinasjon.
  • Pål Strande Gamlemoen
    Journalist
  • Espen Hansen
    Aftenposten

Kilde lå 1,38 sekunder bak Romed Baumann, som ledet etter utforen. Nordmannen hentet seg godt inn igjen på slalåmdelen, og hadde lenge bronsemedaljen i lommen. Det var før sveitsiske Mauro Caviezel smatt foran.

– Jeg er ekstremt fornøyd med hvordan jeg gjennomførte slalåmen. Da vet jeg i hvert fall at ting fungerer som det skal, sa Kilde etter rennet.

Kilde delte til slutt fjerdeplassen med Dominik Paris. En annen sveitser, Luca Aerni, sørget for jubel med gull på hjemmebane. Marcel Hirscher tok sølvet.

– Man kan være bitter for fjerdeplass, men akkurat i dag er jeg fornøyd med den. Det var egentlig det beste jeg kunne få til etter utforen.

Les også

Skigigant bryter millionkontrakt med Therese Johaug

– Vet ikke hvorfor jeg tapte så mye

– Det var ikke akkurat den utforen jeg håpet på, men nå er jeg i hvert fall i angrepsposisjon før slalåmen. Hvis jeg treffer der kan alt skje, selv om slalåmgutta nok blir tøffe å ta igjen, sa Kilde etter sitt utforløp.

Da var han usikker på hvorfor utfordelen ikke gikk som han hadde håpet.

– Jeg føler jeg kom greit i gang på toppen, men så mister jeg veldig mye tid i midtpartiet, noe som er veldig rart.

– Du vet ikke hvorfor?

– Nei, jeg er litt usikker. Det føltes som om jeg kjørte greit, selv om jeg merket at farten var litt lavere, men at det var så mye var litt voldsomt.

Les også

Dette gikk gjennom hodet til Kilde etter VM-skuffelsen: – Er det mulig? Hvorfor meg?

24-åringen stiller på tirsdagens mixed paralell-slalåm, i tillegg til storslalåm på fredag. Han står med to fjerdeplasser og en sjetteplass så langt under VM i St. Moritz.

– I mine øyne er det veldig bra. Jeg har gjort et stabilt mesterskap. Det er selvfølgelig kjipt å være så nære medalje, men jeg har flere mesterskap foran meg.

Les også

Finsk avis om Bjørndalen: - Kan denne statistikken være sann?

HOSTET: Kjetil Jansrud hostet i mixed sone etter mandagens utfor.

VM over for Jansrud?

Kjetil Jansrud lå på femteplass etter utfordelen, men trakk seg fra konkurransen som følge av sykdommen han har slitt med under hele VM. Resten av mesterskapet kan også være i fare.

Les også

VM trolig over for syk Jansrud

En eventuell medalje så uansett vanskelig ut med tanke på at slalåmspesialister som Justin Murisier og Alexis Pinterault begge lå mindre enn ett sekund bak nordmannen.

Den norske sølvvinneren fra super-G hostet kraftig i mixed sone etter mandagens løp.

– Det har vært sånn hver dag. Etter anstrengelser som dette er det forferdelig. I dag fikk jeg ikke helt flyten i midtpartiet. Vi får se på utfordelen - spesielt Aleks (Kilde) kan dra på, sa Jansrud.

Noe tid etter fortalte landslagslege Marc Strausser at Jansrud hadde reist tilbake på hotellet isteden for å delta i resten av konkurransen.

– Kjetil stiller ikke til slalåmen. Det er en beslutning jeg og han har tatt sammen. Som jeg kjenner han har han nok lyst til å kjøre, men han føler at kroppen sier ifra nå, sa Strauss.

Fornøyd Neteland

Bjørnar Neteland endte på en respektabel 16. plass.

– Jeg hadde en veldig solid utforomgang også leverte jeg helt greit på slalåm. Litt bitter over at jeg mistet så mye fart nede i bakken, men utenom det er jeg fornøyd.

– Er det noe håp for deg med tanke på å kjøre storslalåm på fredag?

– Vi får vente å se hva sjefene sier, men jeg er klar hvis muligheten byr seg.

Les mer om

  1. Kjetil Jansrud
  2. St. Moritz
  3. VM i Alpint