Sport

Irritert Kristoffersen kastet stavene i sinne: - Jeg har vært mer skuffet før

Henrik Kristoffersen kastet stavene i målområdet og folk skygget unna. Foreløpig er ikke han og VM en god match.

Henrik Kristoffersen var ikke veldig fornøyd etter fjerdeplassen i VM-slalåmen. Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

 • Espen Hansen
  Aftenposten

18 hundredeler har skilt «Spjærligen fra Rælingen» fra tre VM-medaljer. Først to hundredeler bak pallen i slalåm for to år siden. Fredag var han fem hundredeler bak Leif Kristian Haugen i storslalåm. Søndag fikk han igjen den sure fjerdeplassen, 11 hundredeler bak bronsevinner Felix Neureuther.

Gullduellen mot Marcel Hirscher som vi - og de fleste andre her i St. Moritz - trodde på ble aldri noe av. Marcel Hirscher var i en klasse for seg. Ingen var i nærheten.

– Jeg har ikke noe mindre lyst til å slå han Hirscher i slalåmcupen etter dette her, sa Kristoffersen da han hadde fått pust og humør tilbake. Da han kom i mål etter den andre omgangen, var han svært frustrert.

– Du så veldig, veldig skuffet ut. Har du vært like skuffet før?

– Å ja, både mer skuffet og mer forbannet. Det gikk bare ikke fort nok. I første omgang kjørte jeg egentlig bra på ski, gjorde ingen feil. I den andre gjør jeg en feil i bratta. Slik er det bare. Men jeg skal ærlig innrømme at jeg gjerne skulle vært 18 hundredeler raskere i de tre siste VM-renenne mine, sier mannen som har fem slalåmseire denne sesongen. I tillegg har han en tredjeplass, en fjerdeplass i VM og i Kitzbühel kjørte han ut.

– Det er jo ikke så halvgærent, fastslo han.

VM-alpinisten har et nært forhold med Bjørn Rune Gjelsten: - En viktig støttespiller

Ser fremover

Marcel Hirscher jubler sammen med landsmannen og sølvvinner Manuel Feller (t.v.) - som aldri har vært på pallen i et verdenscuprenn - og Felix Neureuther som tok bronsen. Foto: RUBEN SPRICH, Reuters, NTB Scanpix

Den beste kuren for å komme over nedturen i VM er å se fremover. Om to uker er det renn i Kranskja Gora, et sted nordmannen har et veldig godt forhold til. Han vant der for to år siden og har i tillegg to pallplasser.

I fjor vant han verdenscupen i slalåm, og den tittelen jakter han i år også. Han er bare 60 poeng bak Marcel Hirscher til tross for at han ikke stilte opp i det første rennet i Levi i november.

– Er det slalåmcupen som tenner deg nå?

– Det som tenner meg er å vinne alpinrenn!

Han har vært verdens klart beste slalåmkjører denne sesongen, men Henrik Kristoffersen kan likevel ikke kalle seg verdensmester. Foto: Cornelius Poppe, NTB scanpix

Han håper neste sesong å kunne utfordre Hirscher i kampen om det store sammenlagttrofeet, men vet at det blir tøft.

– Jeg må ta steg i storslalåm. Det blir en stor jobb å gjøre i vår og sommer med å få på noen kilo. Det skal jobbes hardt i Crossfit Oslo, understreket han.

Han ville ikke være med på at bakken var for enkel og flat for ham. I fjor vant han det han kaller det aller flateste slalåmrennet i sin karrière i Wengen.

Henrik Kristoffersen: - Jeg blir ordentlig forbannet

- Ikke gode nok

Det er ikke bare Kristoffersen som har samlet med seg fjerdeplasser i VM. Faktisk ble en norsk kjører nummer fire i alle de individuelle øvelsene på herresiden. Til sammen var det 55 hundredeler unna fem medaljer å legge til de to som Kjetil Jansrud (sølv i super-G) og Leif Kristian Haugen (bronse i storslalåm) tok. På forhånd snakket alpinsjef Claus Ryste om fire til seks medaljer.

– Vi satte oss et hårete mål basert på det vi har gjort i verdenscupen. Vi har vært med og kjempet om medaljene, men vi har ikke vært gode nok til å ta det siste skrittet opp. Det er små marginer, men slik er alpint, understreket Ryste som bl.a. minnet om Kjetil Jansruds sykdom under mesterskapet.

Foran forrige VM i Beaver Creek var også forventningene skrudd høyt i været på grunn av innsatsen i verdenscupen. Da var de norske totalt sett lenger unna enn i årets VM.

Ryste mener fire til seks medaljer også bør være målsetningen i OL om et år:

– Med alle friske og til stede, bør vi være så offensive, mente han.

Landslagssjef Christian Mitter understreket at disse hundredelene ikke kunne skille mellom et godt eller dårlig VM.

– Jeg vet at mesterskap handler om medaljer, men vi tar to og er nærme fem til. Nå skal vi finne ut hvor vi kan ta tiendedeler neste sesong og glemme hundredelene, understreket østerrikeren.

Les mer om

 1. Henrik Kristoffersen
 2. Kjetil Jansrud
 3. Alpint
 4. VM i Alpint

Relevante artikler

 1. SPORT
  Publisert:

  Henrik Kristoffersen tok VM-gull i storslalåm: – Helt rått

 2. SPORT
  Publisert:

  Marcel Hirscher lekte med Kristoffersen igjen: – Dette er så surrealistisk at det ikke er til å tro

 3. SPORT
  Publisert:

  Den store gullduellen: – Henrik elsker denne situasjonen

 4. SPORT
  Publisert:

  Henrik Kristoffersens VM-nedtur: Hirscher skjøv nordmannen ut av pallen

 5. SPORT
  Publisert:

  Kristoffersens tabbe overrasket NRK-ekspert: – Han gjør aldri disse feilene

 6. SPORT
  Publisert:

  Kristoffersen kjørte ut i Kitzbühel: - Jeg prøvde å gi gass