Hushovd inn til svak 14.-plass

BORDEAUX/OSLO (Aftenposten.no): Nordmannen mistet den grønne poengtrøya etter en svak spurt i Bordeaux.

HVOR ER DERE?: Mark Cavendish var soleklart raskest i spurten på den 18. etappen i Tour de France. Til høyre i bildet ser vi Edvald Boasson Hagen, som syklet inn til sjetteplass.
  • Thomas Larsen Røed

— Kampen om trøya er over. Nå satser jeg på å få til noe bra i Paris , sier Hushovd med rak rygg til TV 2. Han har innsett at han ikke klarer å kjempe mot de argeste konkurrentene i spurtene.

Mark Cavendish vant som han ville, mens Alessandro Petacchi ble nummer tre. Med Thor Hushovd helt nede på en 14.-plass ble det dermed trøyetap for nordmannen.

- Jeg er ganske god i matte, så da klarer jeg å legge sammen tallene , fleiper Hushovd.

Petacchi leder nå med ti poeng på Hushovd, mens Cavendish ligger seks bak det norske håpet.

Selvsagt kjører Thor for trøya inntil det er 110% sikkert den ikke er oppnåelig.
Aftenposten.no-leser Si din mening i Debattsentralen

Edvald Boasson Hagen fikk god hjelp fra laget, og syklet inn til en grei sjetteplass.

- Det var hektisk, men laget gjorde en kjempejobb. Det ble for tungt med motvind , sier Boasson Hagen til TV 2 like etter spurten.

Hentet bruddet

Hushovd hadde en fire poengs ledelse på Petacchi før 18. etappe, og siden et firemannsbrudd trillet først over de innlagte spurtene ble det ingen endring før målgang.

Mark Cavendish virket hektet av i kampen om grønntrøya før etappen, men briten skulle skrive seg på igjen i poengkampen.

Lampre-laget til Petacchi styrte som forventet hovedfeltet mot Bordeaux sammen med Cavendishs HTC.

Bruddet bestående av Jérôme Pineau (Quick Step), Benoît Vaugrenard (Française des Jeux), Daniel Oss (Liquigas) og Matti Breschel (Saxo Bank) ble sakte, men sikkert tauet inn, og dermed var det duket for massespurt på den 198 kilometer lange etappen.

Les også: Contador ga gul trøye til Cruise og Diaz

Syk Cavendish

Der var ingen i nærheten i å tukte Cavendish. Bak ham fulgte Julian Dean, mens Petacchi endte som nummer tre.

Imponerende med tanke på at sirkusets raskeste mann har slitt med sykdom i det siste.

- Jeg har vært syk de siste fire dagene. I går hadde jeg feber og visste ikke om jeg kunne starte i dag , sier Cavendish.

Triumfen til rytteren fra Isle of Man var hans fjerde i årets Tour. Nå er han oppe i smått fantastiske 14 etappeseire totalt i Tour de France.

- «Mission impossible»

Sportsdirektør i Cérvelo, Jean Paul van Poppel, sier til Aftenposten.no at de allerede før etappen ikke forventet etappeseier fra Hushovd.

- Spurten er i Bordeaux er for rask for Thor. Han hadde et bra opptrekk, men Thor har tydeligvis ikke det som skal til mot de andre. 14.-plass er rett og slett ikke godt nok , sier van Poppel.

Han har likevel ikke gitt helt opp.

- Det ser ut som «mission impossible», men vi kan ikke gi opp, og spurten i Paris passer Thor mye bedre enn den gjør her.