Dette hadde vi ikke Wenta

Forhåpentlig vet Bogdan Wenta hvem han skal holde med i VM-finalen søndag ettermiddag. Han er trener i Magdeburg, har EM-bronse med Tyskland, men er samtidig tidenes største polske stjerne!

Polens håndballsjef Bogdan Wenta er en meget engasjert trener. Her gir han instrukser til sine spillere under semifinalen mot Danmark. I dag er han klar for VM-finalen.
  • Arne Hole

Bogdan Wenta hadde spilt 185 håndballandskamper for Polen da han fikk lyst til å bli OL-deltager. Det gikk ikke med Polen, så da valgte den fryktede backen å bli tysk statsborger.Wenta fikk sin OL-opplevelse i Sydney 2000, men måtte reise hjem uten medalje. Men han hadde allerede fått med seg en EM-bronse som tysker.— Klart det er rart å være så involvert i begge land, men det ingen tvil om hvor min lojalitet ligger i denne sammenhengen, sier Wenta før finalen mot Tyskland. Han fikk med seg 46 landskamper for Tyskland før han ble trener.

Berge skryter.

Christian Berge skryter uhemmet av Wenta, som var assistenttrener i Flensburg mens Berge spilte der - både under Erik Veje Rasmussen og Kent Harry Andersson. I fjor fikk han sitt eget lag, Magdeburg.- Han er vanvittig flink til å få det beste ut av folk. En dyktig motivator som evner å si de riktige tingene i de avgjørende øyeblikkene, sier tidligere Flensburg-spiller Christian Berge.- Wenta har tatt med seg mye av Kent Harrys spill til Polen, og det fungerer der også. I tillegg har Wenta evnen til å snakke spillerne gode. Han kommer aldri med et negativt ord, men jeg har lagt merke til at han som hovedtrener spiller mer på følelsene når han coacher laget.

Tysk fysikk.

Finalen blir spesiell for Wenta mer enn fordi han har dobbelt statsborgerskap. I finalen møter han Magdeburg-spillere som vil spille både for ham og mot ham.I Tyskland er Johannes Bitter og Oliver Roggisch Magdeburg-spillere. Samme klubbtrøye har polakkene Grzegorz Tkaczyk og Karol Bielecki.- Får tyskerne lov til å spille like fysisk hardt som til nå, så vinner de. Jeg ble nesten sjokkert da jeg så Tyskland-Frankrike i semifinalen. Der var det ikke mye håndball igjen, og da spiller det ingen rolle hvor taktisk god du er.- Hvor ligger ditt hjerte?- Jeg håper på Polen. Både fordi jeg hadde et godt forhold til Bogdan Wenta og fordi min gamle klubbkompis i Flensburg, Krzysztof Lijewski er der.Polen har aldri før spilt en VM-finale.De har Wenta siden 1938.