Sport

Bjørnsen jaktet rekord, men fikk det tungt i VM

Susann Bjørnsen var langt bak egen personlig rekord i forsøket på 100 meter fri under VM i svømming torsdag.

Susann Bjørnsen lyktes ikke i VM torsdag.

24-åringen fra Setermoen i Troms jaktet på sin egen norske rekord i Budapest, men var et godt stykke unna å senke den.

Bjørnsen klokket inn til tiden 56,56 i sitt forsøksheat etter å ha fått det tungt de siste 50 meterne. Det var mer enn ett sekund langsommere enn den norske rekorden på 55,35 – satt under OL i Rio i fjor sommer.

– 100 fri er en øvelse som er litt vanskelig for Susann, og dette løpet ble preget av at hun har forberedt seg lite til denne distansen. Alt det konkurransespesifikke inn mot VM har vært rettet mot 50 meter fri, sa landslagssjef Petter Løvberg til NTB.

– Susann svømte med altfor høy rytme og frekvens i starten og ødela løpet med det. Hun stivnet allerede etter 50 meter og hadde nok samtidig litt for høy spenning i kroppen, tilføyde han.

Les også

  1. Stjernen gråt «så tårene sprutet». – Jeg knekket ham, sier Henrik Christiansen

  2. Henrik Christiansen smadret sin egen norske rekord i VM: – En ekstremt god følelse

God start

Det var på forhånd ventet at Bjørnsen ville få det tøft med å sikre seg plass i semifinalene på distansen. Det klarte hun da heller ikke.

Det norske håpet hadde bare 33. beste tid i forsøkene. Landslagssjefen så samtidig et klart pluss ved løpet.

– Susann hadde en fantastisk start, og det er viktig med tanke på 50-meteren. De først 15 meterne var hun blant de aller beste, sa han.

Nylig tok Bjørnsen NM-gull på 100 meter fri på tiden 55,61. Fredag svømmer Setermoen-jenta forsøk på 50 meter fri. Der er hun normalt hakket sterkere enn på den dobbelte distansen.

Svensk favoritt

Svenske Sarah Sjöström er favoritt til å ta gullet på 100 meter fri. 23-åringen, som innledet VM med å ta gull på 100 meter butterfly, satte verdensrekord på distansen med 51,71 da hun svømte åpningsetappen for Sverige på stafetten.

Torsdag var hun raskest av samtlige i forsøkene med 53,01.

Sjöstrom har muligheten til å ta tre individuelle gull i innspurten av årets langbane-VM i Budapest. Ved siden av 100 meter fri er hun gullkandidat på både 50 meter fri og 50 meter butterfly.

Danske Pernille Blume satte dansk rekord i forsøkene på 100 meter fri med tiden 53,13.

(©NTB)

Les mer om

  1. Svømming