Sport

Nordmannen var forbannet og gikk rett forbi pressen. Det gledet landslagssjefen.

20 utøvere hoppet lenger enn skiflyvningsspesialisten Robert Johansson på hjemmebane. Etterpå gikk 28-åringen rett forbi pressen uten å snakke.

Forbannet Robert Johansson måtte ha en pustepause i garderoben før han kom tilbake og svarte på spørsmål.
  • Marius Dahl
  • Mette Bugge
    Journalist

I fjor ble det norsk seier i Vikersund, med Robert Johansson som sterkeste kort. 363 dager senere ble det norsk skuffelse i lagkonkurransen, der Johann André Forfang ble beste norske på 11.-plass.

Johansson ble nummer 21 og Norge kom på 6.-plass i lagkonkurransen hjemme i Vikersund.

  • Norsk jubeldag i skiskytter-VM: Norge tok overlegent VM-gull: – Vi er overlykkelige

Ble hentet ut av sportssjefen

Etter rennet gikk skiflyvningsspesialisten Johansson rett forbi pressen uten å ville snakke. Så, etter at Clas Brede Bråthen ble konfrontert med det, hentet sportssjefen Johansson ut av garderoben.

– Jeg er skuffet over at jeg ikke får det til. Flyr ikke på den måten jeg skal ønske. Det er tøft. Jeg skulle ønske ting var annerledes, jeg finner meg ikke like godt til rette, sier Johansson.

Det er tydelig at han ikke føler seg vel der han står i det småkalde været omtrent 50 meter fra stedet der utøverne skifter.

Landslagstrener Andreas Stöckl roser imidlertid Johansson for ikke å stoppe.

– Skjønner ham godt

– Jeg synes det er bra at det kommer ut i ny og ne. Ikke ofte, men at han stikker og er forbanna, det er bra. Det viser hvor viktig det er for ham. Såpass viktig at han klikker når det går dårlig, sier Stöckl.

Sportssjef Bråthen sier han ikke trengte å overtale Johansson til å komme ut fra garderoben og ser ingen dramatikk i opptrinnet.

– Jeg sa bare: «Bli med her!»

Bråthen fortsetter:

– Vi ser jo helst at utøverne våre snakker med mediene, men jeg skjønner godt at frustrasjonsnivået er høyt når man er veldig skuffet. Det er ganske kort tid mellom tidspunktet da han får skuffelsen trykket nedover seg, til han skal møte folk. Kanskje det ikke hadde vært bra for noen om han hadde stoppet, sier Bråthen.

Les også

Lundby vant verdenscupen. Nå vil hun gjøre som hopplegende.

Alexander Stöckl må prøve å få opp humøret hos Robert Johansson foran søndagens individuelle renn.

– Ville vært trist om vi vant

Sportssjefen fikk selv spørsmål om resultatene, som ikke er gode for Norges del. Det var første gang på 15 skiflyvningsrenn i verdenscupen for lag at Norge ikke kom på pallen.

– Internasjonal hoppsport er veldig tøff for tiden. I Kollen hadde vi fire hoppere som leverte opp mot sitt beste. I tillegg litt flyt. I dag leverer ingen opp mot sitt beste. Da blir man nummer seks. Det ville vært trist om vi vant da, sier sportssjef Claus Brede Bråthen.

Skal det bli norsk seier i Raw Air-konkurransen, må mye gå galt for Stefan Kraft og Ryoyu Kobayashi.

– Robert gjorde så godt han kunne, men han har sikkert ingen god følelse når han ikke klarer å vise seg fra sin beste side i det han opplever som sin styrke, sier Bråthen.

Hopperne, trenerne og støtteapparatet dro deretter tilbake til hotellet i Drammen, der de bor under verdenscupdagene. Stöckl var usikker på om han måtte være psykolog eller trener i kveld og før det individuelle rennet søndag.

– Jeg tror litt begge deler.

Les mer om

  1. Hopp