Sport

60 minutter på 60 sekunder: Oilers vant fortjent mot et tafatt Stjernen

Et Oilers som startet sterkt, men slo av på gassen vant fullt fortjent 4–0 over et tafatt Stjernen i DNB Arena på lørdag.

Oilers vant hjemme mot Stjernen lørdag.
  • Lars Hjalmarsson

Stavanger – Stjernen 4-0 (2-0, 2-0, 0-0)

Så langt denne sesogen har vi fått et Oilers som har fiklet mye med av- og påknappen. Mot Stjernen på lørdag var de på fra start. Første del av første periode slet Stjernen stort med å komme seg ut av egen sone, og til tider med å puste under Oilerstrykket.

Selv med enormt press på bortelaget, klarte ikke Oilers å finne nettmaskene. De få gangen Stjernen var ute av egen sone så det vel så farlig ut som det hjemmelaget hadde produsert.

Etter elleve og et halvt minutt kom det forløsende målet for Oilers.Henriksen banket et langskudd opp i hjørnet. To og et halvt minutt senere kom Gedig på en overgang og straffet gamle lagkamrater i Stjernen.

Oilers avsluttet første periode med å lede 2–0, meget fortjent.

– Jeg synes vi er bunnsolide. I første periode scorer vi to fine mål, og styrer fra start til slutt, sier oilerstrener Pål Gulbrandsen.

Les også

Vi fulgte kampen direkte:

Tok foten av gasspedalen

I andre periode virker det som Oilers har tatt foten av gasspedalen. Allikevel er det definitivt det beste laget på isen. Stjernen er direkte tafatte i det meste de foretar seg.

– Jeg synes ikke vi går av gassen. Jeg synes kanskje vi er kvassere i andre enn i første. De prøver seg litt, men vi spiller ut situasjonene. Det er mulig vi hvilte oss litt de siste minuttene, men ikke noe mer enn det, sier Gulbrandsen.

Halvveis i perioden får Djupvik en gavepakke av Stjernens forsvar, han takker, bukker og det er mye mulig han sier god jul når han banker inn pucken fra to meter.

Johannesen tilbake i Stavanger

– Vi starter godt og så slipper vi oss litt ned. Det handler bare om spille lurt. Vi har snakket mye forsvar etter det sure tapet mot Lillehammer, og i dag er vi gode, sier Johannes Johannesen.

Johannesen gjorde comeback for Oilers mot Lillehammer på torsdag. Han har spilt i Sverige det siste halvannet året, og backen fra Hinna var glad for gjensyn med DNB Arena.

– Det var herlig å spille foran dette publikummet igjen. Jeg kjenner jo både dem og laget, så det har vært lett å bare hoppe rett i det, sier Johannesen.

Litt over minuttet senere er Stjernen på et sjeldent besøk i Oilers sone. Det bryter Cornet opp, stormer over banen, men klarer ikke å lure pucken i mål. Det gjøre derimot Rapuzzi som kommer på returen. 4–0 står seg til pause.

Om Oilers ikke fant gassen i andre periode, er det mulig de fant bremsen i tredje. Allikevel var det ikke nede på Stjernens nivå. Kampen slutter 4–0, en fullt fortjent seier til hjemmelaget.

– Vi er bunnsolide i 60 minutter i dag. Vi gjør oss vanskelige å spille mot. Jeg kan bare komme på at Stjernen hadde to sjanser i kampen. Det er rett og slett en herlig gjennomføring. sier Gulbrandsen.

Les mer om

  1. Ishockey
  2. Stavanger Oilers
  3. Stjernen Hockey