Sport

Jamaicansk friidrett i sorg: Bolts stafettkamerat skadet i dødsulykke

Jamaicansk friidrett rammet av alvorlig trafikkulykke.

  • Øystein Jorem
    Journalist Adresseavisen

Det jamaicanske friidrettstalentet Jordan Scott omkom søndag i en trafikkulykke på Hope Road i St. Andrew, Kingston i Jamaica. Scott ble 20 år gammel, og var regnet som en av landets største talenter i tresteg.

Scott konkurrerte i studentmesterskap i USA, og hadde skolerekorden på University of Technology i Virginia. Han deltok i junior-VM for Jamaica i 2016.

Jordan Scott var en stor talent i tresteg.

Kjørte inn i høyspentmast

I bilen satt også Michael Campbell, som sprang sammen med Usain Bolt på 4x100 meter stafett for menn under sommerens VM. Han sprang den nest siste etappen, og ga fra seg stafettpinnen til Usain Bolt, som fikk en skade på oppløpet og måtte bryte.

De to utøverne befant seg i samme bil da føreren mistet kontroll over bilen og krasjet inn i en sementblokk som skilte kjørefeltene i nærheten av Bob Marley-museumet i Kingston. Bilen traff en stolpe til en høyspentledning.

Forbipasserende fikk trukket Campbell ut av bilen, men rakk ikke å redde Scott ut før høyspentledningen falt over bilen - og senere begynte å brenne.

Les også

OL-sølvvinner mistet livet i trafikkulykke - Usain Bolt var med i følget

Erklært død på sykehuset

Scott ble erklært død på sykehuset. Tilstanden til Campbell skal være alvorlig, men ikke livstruende.

– Det er en sørgelig hendelse, et menneske har mistet livet og Michael er skadet. Jeg kom til sykehuset for å treffe han, og på lang sikt tror jeg han kommer til å bli frisk. Men alt er bare tragisk, sier lederen i det jamaicanske friidrettsforbundet, Dr. Warren Blake ifølge Jamaica Observer.

Han sier til Jamaica Observer at Campbell er ved bevissthet og kan snakke.

– Forventet store ting

Scotts trener, Machell Woolery, ble sjokkert da han hørte nyheten.

– Når jeg hørte nyhetene i dag tidlig, kunne jeg ikke tro det. Han har kjørt bil siden han gikk på high school, så han var flink til å kjøre. Han var en flink, hardtarbeidene, jovial og ambisiøs utøver. Vi snakket sammen for en måned siden, og jeg forventet meg store ting fra han i år, sier Woolery til Jamaica Observer.

Dette er ikke første gang i år at det jamaicanske friidrettslaget blir rammet av en tragedie. Høydehopperen Jermaine Mason ble drept i en motorsykkelulykke i april.

Les mer om

  1. Friidrett
  2. Jamaica
  3. Usain Bolt