Sport

Spanjol har bygd opp Bjørndalens skuddarm

<p>I kveld kan TV-seere og bergensere i Haukelandshallen få en ny favoritt blant håndballjentene. Ida Bjørndalen skal presentere en skuddarm med spansk krutt.</p>

HåndballMøbelringen CupNorge 2 - Danmark 2Drammenshallen 25.11.07Ida BjørndalenFoto: Eirik Førde
  • Arne Hole

BERGEN (aftenposten.no): Mange ble overrasket da Tonje Nøstvold ble vraket fra EM-troppen. Erstatteren heter Ida Bjørndalen og er godt kjent i Danmark – spesielt blant keeperne. Det er nemlig ingen andre som så ofte sørger for at ballen suser forbi dem. Og merk deg ordet suser.

— Jeg har aldri skutt så hardt som jeg gjør nå. Hadde skulderproblemer da jeg var yngre, og derfor har jeg prioritert oppbygging av skulderen i Vejen. Der har vi en spanjol i støtteapparatet som er ekspert på den type trening. Han har hjulpet meg. Nå skyter jeg uten at det gjør vondt, forteller Østfold-jenta, som er toppscorer i den danske serien, eller Guldbageren Ligaen som det heter i Danmark.

Sen debut

Etter å ha fått bare ni landskamper på seks år, skal Bjørndalen få sin mesterskapsdebut i en alder av 29 år.

— Hvis det skulle bli noe mesterskap på meg, måtte det skje nå. På den første treningen hadde jeg litt problemer med å finne ut hvordan de andre løp, men det gikk bedre på den siste økten. Det skal bli bare bedre og bedre. Noen av jentene kjenner jeg jo også fra klubbspill, forteller Ida, som har en fortid blant landslagsspillere både i Sola, Larvik og Viborg.

— Får vi se landslagets hardeste skudd?

— Nei, jeg tror nok Linn (Jørum Sulland) skyter hardere. Og Linka (Linn-Kristin Riegelhuth) har noen saftige når hun drar til med sine grunnskudd. Men jeg føler at jeg har bra drag jeg også. Om jeg ikke skyter fra ti meter, så treffer jeg bra fra åtte-ni. Men jeg søker også andre muligheter, sier Ida, som gleder seg til å ha Heidi Løke på strek.

Blir i Danmark

Ida tror ikke på noen snarlig retur til norsk håndball. Hun er nemlig sammen med Koldings playmaker Lukas Karlsson og tror ikke det blir så lett å finne et nytt bosted hvor det finnes klubber som passer for begge. Dessuten trives hun godt i Danmark, der hun spiller på femte året.

— Nerver før din første store landskamp?

- Jeg vet at alle (De som fortsatt får inn TV Zebra. Red.anm.) følger med på TV, men det skal jeg ikke tenke på. Jeg skal bare gå inn å gjøre det jeg pleier å gjøre, lover Ida.

Og fredag kveld skal hun gjøre det mot dem hun pleier å gjøre det mot; jenter fra den danske serien.

Fakta:

Ida Bjørndalen

Født: 6.5. 1983

Klubb: KIF Vejen. Tidligere: Spydeberg, Skiptvet, Trøgstad, Sola, Larvik, Viborg.

Posisjon: Høyreback. Kan også brukes som høyre kant.

Landskamper/mål: 9/7. (Perioden 2004-2009) Også 16 junior- og 16 U-landskamper.

Les mer om

  1. Håndball