Pacquiao tapte jevn VM-thriller – nå kan legendens karriere være over

Bokselegenden Manny Pacquiao (42) tapte på poeng mot cubaneren Yordenis Ugas (35) etter en tett og dramatisk kamp søndag morgen. Dermed beholder Ugas WBA-tittelen i weltervekt.

Dommerne hadde 115–113, 116–112 i favør Ugas etter 12 runder, og Pacquiao gikk på sitt åttende tap som proffbokser.

Se opptak av boksestevnet i Las Vegas på VG+ Sport.

– Jeg vil takke fansen som har kommet hit. Jeg beklager at jeg tapte, men jeg gjorde mitt beste, sa Pacquiao som har vært profesjonell i over 25 år.

Da han oppe i ringen fikk spørsmål om han nå legger opp, så svarte han følgende:

– Jeg vet ikke ... Jeg må hvile og slappe av litt før jeg tar en avgjørelse.

42-åringen ble tross tapet hyllet av flesteparten av de rundt 15.000 tilskuerne i T-Mobile Arena i Las Vegas. Et annet stort spørsmål er om «PacMan» nå velger å stille til presidentvalget i hjemlandet Filippinene. Der har han «gudestatus», og vil bli en meget het kandidat før valget i 2022.

– Jeg kommer med en uttalelse om det neste måned. Men jeg vil hjelpe folket, selv om det er en mye vanskeligere jobb enn boksing, sa Pacquiao til enorm jubel.

Utrolig karriere

«PacMan» var i bokseringen for 77. gang i sin utrolige karriere, som blant annet inneholder VM-titler i åtte forskjellige vektklasser.

Til tross for sine 42 år er superstjernen fortsatt hurtig. Men den syv år yngre Ugas var tydelig større enn ham da de entret ringen i Las Vegas. Ugas veide inn på 66,7 kilo - en halv kilo mer enn Pacquiao. Da de entret ringen hadde Ugas brukt det siste døgnet til å legge på seg flere kilo.

YPPET SEG OG VANT: Yordenis Ugas (t.v.) gikk respektløst til verks mot Manny Pacquiao i Las Vegas natt til søndag.

35-åringen åpnet da også best av de to, og den langt mindre rutinerte cubaneren lot seg ikke påvirke av at de aller fleste tilskuerne heiet på Pacquiao.

Det ble en jevn og tett kamp, og det var helt åpent hele veien hvem dommerne hadde som vinner. Pacquiao var den klart mest aktive, men hadde dårligere treffprosent enn Ugas.

I den tiende runden tok det skikkelig fyr, og Pacquaio forsøkte å skru opp tempoet.

Det var helt åpent da den 12. og siste runden startet, og det ble en dramatisk avslutning på kampen. Ugas rystet Pacquiao med et voldsomt høyreslag, og de to bokserne avsluttet offensivt før begge strakk armene i været for å signalisere seier da sluttsignalet gikk.

De tre dommerne var enige om at det var Ugas som fortjente seieren.

– Nå ønsker jeg å samle flere belter, og vil møte Errol Spence Jr, sa Ugas etter sin 27. seier (fire tap) i karrieren.

Det var egentlig Spence Jr som skulle møte Pacquiao, men amerikaneren måtte trekke seg for et par uker siden på grunn av en øyeskade.

Les også

Pacquiaos VM-kamp på VG+ Sport: Kan bli legendens «siste dans»

COMEBACK-SEIER: Mark Magsayo (t.h.) avgjør kampen mot Julio Ceja.

VM-kampen var hovedoppgjøret på nattens stevne i T-Mobile Arena i Las Vegas.

I en av oppvarmingskampene imponerte 26 år gamle Mark Magsayo, også han fra Filippinene, med en herlig comebackseier mot meksikanske Julio Ceja. Magsayo var i kjempetrøbbel, og måtte ta telling på slutten av runde fem.

Men i den tidende og siste runden avgjorde han kampen med en voldsom knockout, og tok sin 23. av like mange mulige seirer.

Tidligere verdensmester Victor Ortiz gjorde comeback etter tre og et halvt år borte fra ringen, men tapte på poeng mot Robert Guerrero etter ti runder. Alle de tre dommerne hadde 96–94 i favør Guerrero.