Verstappen sikret «pole position» før finalen: – Fantastisk følelse

Max Verstappen (24) knuste alle konkurrentene og sikret seg «pole position» før finalen i Abu Dhabi søndag.

POLE POSITION: Max Verstappen sikret pole position i kvalifiseringen før søndagens finale i Abu Dhabi.

– Yes!, kunne man høre Verstappen skrike over teamradioen da han hadde sikret den beste tiden i kvalifiseringen lørdag.

Før Q3 hadde Lewis Hamilton og Max Verstappen vunnet hver sin omgang i kvalifiseringen, hvor briten var raskest i Q1, mens nederlenderen hadde beste tid i Q2.

I den siste kvalifiseringsrunden var det Verstappen som tok den raskeste rundetiden fra start, 0,551 sekunder foran Hamilton.

– Det var en fantastisk følelse. Denne helgen har vært litt av og på, men jeg er veldig fornøyd nå. Jeg ser frem til i morgen, for det er da det gjelder, sier Verstappen i et intervju vist på Viaplay.

– Det er en fantastisk rundetid, sier V Sport-kommentator Atle Gulbrandsen om nederlenderen sin rundetid.

Hvem vinner søndagens finale?

Rud Bull-føreren fikk litt hjelp av sin lagkamerat, Sergio Pérez, da han ble «tauet» oppover en av langsidene på banen i Abu Dhabi. Det dro nederlenderen godt nytte av.

– Åj åj åj, hvilken effekt de fikk av at Perez tauet der, sier V Sport-kommentator Henning Isdal og mente at Mercedes måtte prøve det samme med Hamilton og Valtteri Bottas.

Men Hamilton måtte prøve å ta inn forspranget på et halvt sekund alene uten opptrekk, men klarte kun å ta igjen en tiendedel.

– Vi klarte ikke å konkurrere med tiden til Max, det var en fantastisk runde av ham. Men jeg gleder meg til i morgen, og tror det kan bli en fantastisk konkurranse, sier Hamilton i et intervju vist på Viaplay.

ANDREPLASS: Lewis Hamilton kjørte inn til andreplass på lørdagens kvalifisering.

McLarens Lando Norris tok tredjeplassen foran Sergio Perez (Red Bull) og Carlos Sainz (Ferrari) på fjerde- og femteplass. Hamiltons lagkamerat, Valtteri Bottas, endte på sjetteplass.

Før søndagens finale står det helt likt mellom nederlandske Max Verstappen (Red Bull) og britiske Lewis Hamilton (Mercedes). Begge førerne har 369.5 poeng. Det er 151.5 poeng foran finske Valtteri Bottas (Mercedes) på tredjeplass. Dermed er det kun Verstappen og Hamilton som kan kjempe om VM-tittelen i årets sesong.

I konstruktørmesterskapet er det Mercedes som leder (587.5 poeng) foran Red Bull (559.5) og Ferrari (307.5).