Sport

Pappa Ingebrigtsen advarer sønnene: – Er man ikke forsiktig, kan det gå galt

Alt har gått etter planen for friidrettsbrødrene Henrik (27), Filip (25) og Jakob Ingebrigtsen (17). Den store testen skjer i disse dager i Flagstaff, Arizona.

Fra venstre: Brødrene Jakob, Henrik og Filip Ingebrigtsen sammen med lillesøster Ingrid under innendørs-NM i Bærum i februar. Vidar Ruud / NTB scanpix

Pappa og trener Gjert Ingebrigtsen erkjenner at det er eldstemann Henrik han er mest bekymret for. Han hadde sin første baneøkt på nærmere ett år sist søndag. 27-åringen bemerket at det var knalltøft i meldinger på sosiale medier.

– Henrik er fortsatt under opptrening, og han trenger å få gjort noen økter på bane i konkurransefart før han står på startstreken, sier Gjert Ingebrigtsen til NTB.

– Det er nå i denne siste delen det gjelder å være forsiktig. Er man ikke forsiktig, kan det gå galt, fortsetter han.

Alle brødrene er på høydeopphold i Flagstaff, Arizona i disse dager. Der er også andre norske toppløpere som for eksempel landslagets Karoline Bjerkeli Grøvdal.

Les også

Pappa Ingebrigtsen mener sønnen ikke bør flytte til Oslo: – Det er en feil beslutning

Alle tre på startstreken

Jakob Ingebrigtsen har forsøkt seg på bane i vinter, mens Filip Ingebrigtsen ikke har vært på bane siden sist høst.

De neste dagene skal gi dem farten som trengs til starten på utendørssesongen for deres del.

– Det blir kjekt å få startnummer på brystet. I Norge har vi bare én sesong. Andre steder, som i Australia har de flere sesonger. I USA har de vært i gang lenge. Hvis alt går som planlagt i de kommende dagene, så stiller alle tre på startstrek i stevnet i Palo Alto i California torsdag 3. mai. Der skal Henrik og Filip løpe 5000 meter, men Jakob skal løpe 1500 meter, sier Gjert Ingebrigtsen.

Han reiser selv over til USA kommende uke for å være med på stevnet. Det er ikke godt å si hvordan brødrene ligger an i løypa fartsmessig.

– Vi kjører ikke tester som måler fart fra år til år i faste løyper. Det er ikke slik vi jobber. Vi trener store doser i lavt tempo, og nå jobber vi med å justere oss inn til konkurransefart. Det første løpet 3. mai blir vår første test, men samtidig skal vi ikke legge mer i det enn det som det er, mener trenerpappaen.

Les også

Spansk ordfører kalte Ingebrigtsen-brødrene inn til møte: – Helt utrolig

– Mye jobb skal legges ned

Sesongens første skikkelige test kommer i Prefontaine Classic i Eugene, Oregon 26. mai. Det er også et Diamond League-stevne.

– Alle tre skal være med der, men det er ikke bestemt hva og hvordan ennå. Det er ikke klart hvilke øvelse de skal delta i. Det er over én måned til det stevnet, og det er mye jobb som skal legges ned før den tid. Det aller viktigste er at alle tre skal bli så gode som mulig når det blir EM i Berlin i August, sier Gjert Ingebrigtsen til NTB.

(©NTB)

Les mer om

 1. Gjert Ingebrigtsen
 2. Jakob Ingebrigtsen
 3. Filip Ingebrigtsen
 4. Friidrett
 5. Henrik Ingebrigtsen

Relevante artikler

 1. SPORT

  Tidenes beste for Ingebrigtsen-brødrene

 2. SPORT

  Jakob Ingebrigtsens valg overrasker pappa Gjert

 3. SPORT

  Ingebrigtsen-brødrene dropper Palo Alto og sesongdebuterer i Bergen

 4. SPORT

  Team Ingebrigtsens planer kan endres drastisk: – Alt er i det blå

 5. SPORT

  Samboere, kjærester, mor, lillesøster, lillebror og barnebarn med på Team Ingebrigtsens treningsleir

 6. SPORT

  Tre brødre Ingebrigtsen til storstevnet i Monaco