Sport

Disse seks tidligere idrettsprofilene deltar i TV-program

Deler sine historier fra livet og karrieren.

Roar Strand, Kjersti Grini, Anders Jacobsen, Hans Petter Buraas, Kristin Størmer Steira og Erling Jevne deltar i programmet. Foto: TV 2

 • Øystein Jorem
  Øystein Jorem
  Journalist Adresseavisen

TV 2 har i oktober hatt seks tidligere idrettsutøvere samlet på Sjusjøen for innspilling av programmet «Mer enn gull». De seks episodene vil bli vist i første halvdel av 2019.

I programmet vil vi bli kjent med seks tidligere toppidrettsutøvere som vil fortelle om sine opp- og nedturer fra karrierer og privatliv.

 • FIKK DU MED DEG DENNE? Nå skal Kristoffersen gjøre noe han aldri har gjort før

Følgende utøvere er med i neste sesong:

Erling Jevne, tidligere langrennsløper som var fast innslag på stafettlaget til herrene. Har et OL-gull fra Nagano i 1998 og to VM-gull fra Thunder Bay i 1995 og Trondheim i 1997.

Kristin Størmer Steira, tidligere langrennsløper som har stafettgull fra OL i 2010, og tre VM-gull i stafett. Individuelt har hun en OL-bronse fra 2014, to VM-sølv og to bronse.

Anders Jacobsen, tidligere skihopper. Vant Hoppuka sammenlagt i 2006/2007. Har VM-gull for lag i 2015, fire lag-sølv fra VM og to individuelle bronsemedaljer fra VM.

Kjersti Grini, tidligere landslagsspiller i håndball med 201 landskamper og 1003 mål. Ett VM-gull og ett VM-sølv. Gull, sølv og bronse fra EM, og en OL-bronse.

Roar Strand, tidligere fotballspiller som spilte hele karrieren i Rosenborg, med unntak for en sesong i Molde. Fikk 439 på øverste nivå i Norge, og fikk 42 landskamper. Har 16 seriemesterskap, og deltok i elleve Champions League-sluttspill.

Hans Petter Buraas, tidligere alpinist. Tok OL-gull i slalåm i Nagano.

Deler erfaringer

I tillegg til å fortelle historier skal de også konkurrere mot idrettstalenter i håndball, alpint, fotball, hopp, motbakkeløp og langrenn.

– Å møte utøvere som har lagt opp gjør at vi kan dele felles erfaringer om hvordan livet har vært også etter karrieren. Å få høre de andre sine historier fra livet og karrieren, og dele sine egne historier, setter ting i perspektiv og man skjønner man har prestert mye og trenger ikke sammenligne seg med andre. Alt i alt ett topp opphold som jeg håper vil skape bra TV, sier Kjersti Grini. 

Les mer om

 1. Kristin Størmer Steira
 2. Anders Jacobsen
 3. TV 2

Relevante artikler

 1. SPORT
  Publisert:

  Toppidrettskvinner utsetter «pensjonsalderen». Heidi Løke (37) og Camilla Herrem (33) vil fortsette i jobben.

 2. SPORT
  Publisert:

  Hva gjør forsvarssjefen og idrettsheltene på joggetur sammen? De løser en felles utfordring.

 3. SPORT
  Publisert:

  Stor kåring: Her er de ti største idrettstalentene på Sørlandet

 4. SPORT
  Publisert:

  I desember lå Christian O’Sullivan på operasjonsbordet. Fredag spiller han VM-semifinale mot Tyskland.

 5. SPORT
  Publisert:

  «Herrem er best i verden» og dette er hvorfor.

 6. FOTBALL
  Publisert:

  Se bildene: Her er høydepunktene fra Hanevolds idrettskarriere