Sport

Kasper fra Tromsø etter EM-deltakelsen: – En helt syk opplevelse

Kasper Sjøthun er første utøver fra Tromsø Turnforening på 14 år som har representert Norge i et mesterskap.

Tromsø-turneren Kasper Sjøthun (16) har deltatt i EM i turn for juniorer i Glasgow.
  • Lars Elvevold

Sjøthun begynte med turn først som 13-åring og har hatt en oppsiktsvekkende utvikling på den korte tiden. Tidligere i sommer fikk han beskjeden om at han var tatt ut til EM i turn for juniorer i Glasgow.

iTromsø snakket med 16-åringen på tur hjem til Tromsø, og Sjøthun sier det har vært en stor opplevelse å delta.

Nummer 13 av 31

– Det har vært helt sykt. Vi har bodd på hotell sammen med alle de andre utøverne, og flere av disse er jo profesjonelle turnere. En stor opplevelse, sier Sjøthun.

Sjøthun og de andre norske turnerne konkurrerte som lag i går med tre allroundere og to spesialister. Norge ble nummer 13 av 31 land, et godt resultat, men dessverre akkurat ikke godt nok til å gå videre i mesterskapet.

– Vi var vel 4–5 poeng unna, så det er små marginer, sier Sjøthun, som selv konkurrerte i bøylehest, svingstang og ringer. Tromsø-turneren er godt fornøyd med egen innsats.

– Det gikk egentlig ganske bra. Det var ganske hard dømming og jeg fikk straff i bøylehest, men jeg er fornøyd med egen innsats, som ikke er skremt over nivået.

– Nei, det er jeg ikke, men man ser jo at det er mange land her med mange gode utøvere. Men jeg følger jeg klarer å ta nivået.

– Har absolutt gjort jobben

Trener i Tromsø Turnforening, Børge Johansen, har vært til stede på mesterskapet og mener Sjøthun kan være godt fornøyd med prestasjonen.

– Norge kom på en 13. plass som er et veldig bra resultat. Det er best av de nordiske landene og like bak store turnnasjoner som Romania og Hviterussland. Kasper har absolutt gjort jobben sin. Bare det å kvalifisere seg til et slikt mesterskap er en prestasjon, sier Johansen, som sier Sjøthun hadde en viktig rolle i det norske laget.

– Ofte er det slik at de litt ferske turnerne sette sopp først. Det er en viktig rolle med tanke på at de skal skape ro og trygghet for de andre på laget, slik at de slipper det verste presset. Det gjorde Kasper og spesielt i ring leverte han veldig bra, sier Børge Johansen.

Les mer om

  1. Turn