Sport

Dette bildet bekymrer Tertnes-leiren

Stine Skogrand hentet prisen for banens beste spiller med ispose på hælen.

ISPOSE: Tertnes' Stine Skogrand hentet bestemannsprisen med en ispose rundt ankelen. Foto: TOR HØVIK

  • Newspilot Newspilot

TERTNES – SKRIM KONGSBERG 28–25

FRAMOHALLEN (bt.no): Scenene som utspilte seg etter seieren over Skrim Kongsberg, ga nok noen ekstra bekymringsrynker i ansiktene til alle som er glade i Tertnes.

Lagets største profil, landslagsspiller Stine Skogrand, måtte hinke for å kunne motta prisen for banens beste spiller. Den venstre foten var bandasjert og hælen dekket av en ispose.

Noen minutter før slutt forlot hun banen, og måtte se avslutningen av kampen mens hælen ble sprayet kald og tapet stabil.

— Det skjedde et eller annet, men jeg vet ikke helt hva, sier Skogrand.

Les også

Næringslivet blør, men Tertnes firer ikke på ambisjonene

Satser på å være raskt tilbake

Verdensmesteren har hatt problemer med hælen før. Over en lengre periode har hun merket smerter, men aldri så store at de har hindret henne i å trene eller spiller kamper.

Mot Skrim måtte hun omsider kaste inn håndkleet.

— Man har alltid noen kjenninger her og der. Jeg har hatt en hæl som har vært irriterende en stund, sier Skogrand, like blid som alltid.

- Er du bekymret for at skaden kan være alvorlig?

— Nei, i alle fall ikke foreløpig. Jeg skal ha håndballfri på mandag, så jeg satser på at det går over etter det.

Verken klubbens medisinske apparat eller hovedtrener Tore Johannessen kunne si noe av omfanget av skaden like etter kampen.

Les også

Fyllingen kan miste redningsmannen

— Ikke uerstattelig

Johannessen innrømmer at han ble bekymret, da han så Skogrand hinke av banen i sluttminuttene. Tertnes ledet kun med en scoring, og slet med å få rytme i angrepsspillet.

Men i fraværet av sin ledestjerne, klarte det unge Tertnes-laget å holde unna for hardtkjempende Skrim-spillere. Etter et tett oppgjør endte kampen 28–25 til hjemmelaget.

— Det passet dårlig å miste Stine i sluttminuttene, men jeg synes de andre klarte seg veldig bra, sier Johannessen.

Han ønsket ikke å spekulere i hvorvidt Skogrand rekker neste kamp onsdag. Til det hadde han for lite informasjon om skaden.

- Hvor vanskelig vil hun være å erstatte?

— De andre må bare spille. Det er ikke verre enn det. Det skjedde mot Byåsen i høstsesongen også, og da vant vi likevel. Det er klart det betyr noe, men i en eller to kamper bør vi klare oss uten henne, sier Johannessen.

- Nervøse

Treneren var lettet etter seieren søndag. Tertnes har vært inne i en dårlig periode den siste tiden, og gikk inn til kampen med fem strake tap bak seg – E-cupen inkludert.

Derfor var det viktig for selvtilliten til den unge spillergruppen endelig å få en opptur.

— Gruppen har vært litt nervøse. Det har vært mye snakk om medaljer, selv om vi egentlig har hatt femteplass som en målsetting denne sesongen. Jeg vet ikke om det har gått innpå folk, og at de har latt seg stresse av det, sier Skogrand, og legger til:

— Men aller helst skulle vi ha spilt en enda mer overbevisende kamp. Nå er vi mest lettet. Hodene våre er ikke veldig høyt hevet. Vi visste jo på forhånd at Skrim er et lag vi skal slå.

Tett medaljekamp

Men seieren var ikke bare viktig for selvtilliten. Et tap mot Skrim ville også betydd at Tertnes ville blitt hektet av i medaljekampen.

— Det var jo viktig. Det må vi bare innrømme. Et tap her ville vært slutt på medaljekampen, sånn reelt sett, sier Johannessen.

Nå har de fortsatt heng på lagene foran på tabellen. Tertnes ligger på en fjerdeplass, men det er kun to poeng opp til Byåsen på annenplass.

Det er også onsdagens motstander.

— Vi prøver ikke å tenke for mye på medaljekampen. Vi tenker bare på en kamp om gangen, og den neste er en tøff kamp på bortebane, sier Skogrand.

Så får tiden vise om hun spiller den kampen eller ikke.

Kampfakta:

Tertnes–Skrim Kongsberg 28–25 (14–14)

Framohallen

Dommere: Øystein Aam og Torbjørn Iversen

Utvisninger: Tertnes 2x2, Skrim 1x2

Toppscorer Skrim: Hege Løken og Ingvild Bakkerud, 7 mål

Tertnes: Marie Davidsen–Stine Skogrand 7, Celine Sivertsen 5, Birgitte Karlsen Hagen 4, Nejira Skrbo 3, Kjerstin Boge Solås 4, Madeleine Hilby 2, Maren Roll Lied 1, Caroline Aar Jakobsen 1, Julie Lygren 1, Malene Bergset

Les mer om

  1. Håndball
  2. Tertnes