Sport

Graabaks vinneroppskrift: Cola og ostepop

Har gitt opp kampen om pallen sammenlagt i verdenscupen.

ROLIGE DAGER: Fram til de tre avsluttende rennene i Schonach har Graabak planen klar: Den innebærer lavt aktivitetsnivå og høyt kaloriinntak. Terje Visnes

 • Petter Rasmus

— Nå skal jeg bruke de neste to dagene på å komme meg litt ovenpå igjen, sier Jørgen Graabak.

Søndagens konkurranse i Val di Fiemme var kombinertguttas sjuende på ti dager. En konkurransehelg gjenstår før sesongen er over.

 • Les også: Krog fikk ”sparken” av kompis Graabak

Spise mest mulig

Fram til de tre avsluttende rennene i Schonach har Graabak planen klar: Den innebærer lavt aktivitetsnivå og høyt kaloriinntak.

— Vi skal ligge noen dager i ro her i Val di Fiemme. De skal jeg bruke til å komme meg litt ovenpå igjen. Det blir å sove og spise mest mulig.

- Mest mulig?

— Ja, bare å trø ned det som er. Det går i cola og cheesedoodles fram til Schonach – og det er en diett jeg kan like. Etter den tøffe konkurranseperioden vi har vært gjennom nå, kan jeg nesten ikke få spist nok, sier han.

Pallmålet lagt vekk

Graabak dro ut på sesongens siste konkurranseturné med et mål om å kapre tredjeplassen sammenlagt i verdenscupen. Det målet har han nå lagt vekk – blant annet etter at han sto over den ene individuelle konkurransen i Lahti.

— Oppdraget med å ta igjen Fabian Riessle gikk fløyten i løpet av to hopp i Lahti. Nå håper jeg på en bra helg i Schonach. Jeg liker hoppbakken der. Det blir en tøff, men artig helg. Uansett har årets sesong vært bedre enn i fjor sier han – og har selvsagt rett i det. I fjor ble Graabak nummer 13 sammenlagt i verdenscupen.

Les mer om

 1. Kombinert

Relevante artikler

 1. SPORT

  "Casher" fortsatt inn på OL-gullet

 2. SPORT

  Graabak: - Kjøret som venter er egentlig litt hodeløst

 3. SPORT

  Krog vant foran Graabak

 4. SPORT

  På fjerde forsøk skal det skje for Graabak: – Jeg har noe uoppgjort i VM

 5. SPORT

  Magnus Moan sa sesongen var ferdig. Nå gjør han helomvending.

 6. SPORT

  Graabak: – Jeg kan ta OL-gull igjen