Sport

Snildal sjanseløs på finaleplass

Barcelona (NTB): Ingvild Snildal endte på 6.-plassen i heatet sitt og var ikke i nærheten av en finaleplass på 100 meter butterfly for kvinner i svømme-VM søndag.

Snildal.jpg
  • NTB

— Ingvild er litt skuffet nå, for dette kunne hun ha klart. Hun forsøkte å gå litt hardere ut i semifinalen enn i innledningsheatet tidligere søndag, men hun fikk det ikke helt til. Hun mistet litt fokus, særlig på de siste 25 meterne, fortalte landslagstrener Petter Løvberg til NTB fra Barcelona søndag kveld.

Men landslagstreneren så også mange positive trekk i Snildals VM-prestasjoner den første svømmedagen i VM.

— Hun svømte to jevne løp, der det skilte et hundredel mellom tidene hennes. Hun har presterte årsbeste i begge disse løpene, og det skal vi ta med oss videre. Det er ingen tvil om at hun har løftet seg et hakk siden OL i London i fjor, der hun ble slått ut før semifinalen, sa Løvberg.

11.- og 13.-plass

Hun gikk til semifinalen med 11. beste tid fra innledningen. Da svømte hun på 58,83 uten å gjøre et optimalt løp. Hun mente i alle fall selv etter semifinalen at hun hadde mer inne, og landslagstrener Petter Løvberg sa til NTB at han var enig i det.

Men i semifinalen kom Snildal på etterskudd fra start. Hun var aldri med og kjempet helt i teten i heatet sitt, og i mål viste tiden at hun hadde svømt et hundredel svakere enn innledningsvis. Hun endte på 13.-plassen totalt i semifinalen.

Danske Jeanette Ottesen Gray var raskest i semifinaleheatet til Snildal. Hun svømte inn til 57,19. I den andre semifinalen ble det seier til svenske Sarah Sjöström. Hun var raskest av samtlige med 57,10 og må finne seg i et aldri så lite favorittstempel før finalen.

Tidligere søndag var Snildal også med på det norske laget på 4 x 100 meter fri som ble nummer 13 av 15 lag og heller ikke gikk videre.

Flere sjanser

Ingvild Snildal er den klarte beste norske svømmeren på kvinnesiden, og hun har flere sjanser i VM. Først og fremst gjelder det 50 meter butterfly som tradisjonelt har vært hennes sterkeste øvelse, men det er ingen OL-øvelse, derfor satser hun mest på 100 meteren.

— Nå gjelder det for Ingvild å krumme nakken og se mot 50 meteren, for hun viste gjennom denne VM-innledningen at hun duger. Hun skal også svømme 200 meter butterfly, men det er mer en skundærøvelse for henne, så jeg mener nok at sjansen til en finaleplass er størst på 50 meteren, sa Løvberg til NTB søndag.

— Konklusjonen for Ingvild Snildal etter denne første VM-dagen her i Barcelona er at hun har tatt et skritt i riktig retning, mente landslagstreneren. (©NTB)

Les også

  1. Snildal til semifinale på 100 meter butterfly

Les mer om

  1. Svømming