Sport

Kun én spiller rangeres over Nora Mørk på fersk liste

Den norske spilleren løftes frem i svensk storavis før EM-start.

Det er knyttet høye forventninger til Nora Mørk før EM-sluttspillet i Sverige. Her fra Møbelringen Cup i Stavanger nylig.
  • Arne Hole

HELSINGBORG: Nora Mørk er den nest største stjernen i EM. I alle fall slik Aftonbladet rangerer spillerne. Bare kveldens tøffeste motstander er plassert foran, Romanias Cristina Neagu.

– Jeg er en god nummer to. At Neagu er foran meg er jeg helt enig i. Ingen er bedre enn henne når hun er frisk, sier Norges høyreback, som er spent på hvor frisk Neagu er når åpningskampen spilles mandag kveld.

Les også

Svenskene skjelver før håndball-EM

«Norges største stjerne»

– Hun har vært litt småskadet i høst, har stått over noen Champions League-kamper og har ikke vært med på Romanias oppkjøring, sier Nora, som er god vant med utmerkelser. Hun kom på All Star Team både i EM 2014 og VM 2015, og hun har også kommet på All Star Team i Champions League både i 2014/15 og 2015/16.

Om den spinkle Neagu med det ufattelig harde skuddet heter det i Aftonbladet: «Kåret til verdens beste i 2015 (og 2010). Komplett venstreback som er i en klasse for seg når hun er frisk».

«Største stjernen fra supermakten Norge. Eksplosiv målmaskin på høyreback med et «vasst» gjennombrudd», lyder avisens karakteristikk av Oslo-jenta.

Les også

«Nora Mørk er passe frekk. Det kan mange lære av.»

Kari Grimsbø får også en plass på Aftonbladets liste.

To norske på listen

Ellers er det bare Kari Aalvik Grimsbø av de norske spillerne som kommer inn på topp 10-listen. Om vår målvakt skriver Aftonbladet: «Verdens beste målvakt akkurat nå. Doble OL- og VM-gull pluss fire EM-gull.

Dette er topp 10-listen:

1. Cristina Neagu, Romania

2. Nora Mørk, Norge

3. Isabelle Gulldén, Sverige

4. Andrea Penezic, Kroatia

5. Nycke Groot, Nederland

6. Anita Görbicz, Ungarn

7. Anna Vjasjereva, Russland

8. Alexandra Lacrabère, Frankrike

9. Kari Aalvik Grimsbø, Norge

10. Daria Dmitreva, Russland.

Mandag kl. 20.45: Norge-Romania

Les mer om

  1. Nora Mørk