Sport

Superduoens totaldominans: - Det er ubeskrivelig deilig

Kjetil Jansrud vant både fredag og lørdag, mens Aksel Lund Svindal gjorde comeback med andre- og tredjeplass. Det har vært en norsk jubelhelg i alpinbakken.

CHAMPAGNE-JUBEL: Kjetil Jansrud og Aksel Lund Svindal har litt å juble for etter de to første fartsrennene i alpint denne sesongen.
  • Halvor Ekeland

De siste ukene har alpinlandslaget vært inne i en turbulent periode. Henrik Kristoffersen har saksøkt skiforbundet fordi han ikke får samme sponsoravtale som Aksel Lund Svindal.

Mens skiforbundet sitter i retten hjemme, herjet duoen Aksel Lund Svindal og Kjetil Jansrud i fartsløypene i Val d’Isere.

Fredag ble det dobbelt norsk, Kjetil Jansrud foran Aksel Lund Svindal. Lørdag var det nok en gang to nordmenn på pallen: Jansrud vant igjen, mens Lund Svindal endte på tredjeplass.

– Det er ubeskrivelig deilig. Det er vanskelig å sette ord på det. Det er ting som man ikke kan forvente, og jeg må bare nyte det så lenge som mulig, sier Jansrud til NTB om den fantastiske åpningen på sesongen.

Les også

Svindal herjet i comebacket: - Vanvittig imponerende

– Må kjøre tilnærmet perfekt

For som om ikke dobbelt norsk på lørdag var bra nok, vant like gjerne Kjetil Jansrud også søndag.

Etter å ha tatt plass i målområdet kunne 31-åringen konstatere at den ene konkurrenten etter den andre kom til kort mot tiden hans.

– Jeg var interessert i å gi mye gass, men tok ingen stor risiko, og følte at jeg hadde kontroll hele veien. Nå stemmer ski, utstyr, form – alt. Det er helt nydelig, konstaterte Jansrud.

Og når alt stemmer for han, da må de andre være fornøyd med å kjempe om annenplassen.

– Jeg skjønner godt at Kjetil vinner, og det er veldig fortjent. Skal jeg slå Kjetil må jeg kjøre tilnærmet perfekt. Jeg håper jeg skal klare å gi han kamp utover vinteren, sier Svindal til NTB.

I mål var han slått med 33 hundredeler av landsmannen.

– Jeg synes jeg kjører veldig aggressivt og fint på toppen, og så er det ikke like bra nedover. Det er noen hopp hvor jeg står litt usikkert, i stedet for å gå på. Men i det store og hele er jeg veldig fornøyd. Jeg hadde ikke forventet dette i det hele tatt, tilføyde han.

Peter Fill fra Italia kom på andreplass.

Les også

Gjennomgang: Alle Svindals utrolige comeback

Lite trening

Aksel Lund Svindal hadde ikke deltatt på skirenn på 313 dager da han satte utfor i super-G løypa på fredag.

– Jeg er veldig overrasket. Dette hadde jeg overhodet ikke ventet, sa Svindal etter sitt sensasjonelle løp.

Alle de beste stilte til start i det som var sesongens første fartsrenn. Det gjør comebacket til Lund Svindal enda mer imponerende.

– Dette er noe man drømmer om. Jeg hadde ikke forventet dette, for å si det rett ut. Du har alltid troen, men det har ikke vært superrealistisk. Mange på Olympiatoppen har vært skeptisk til at jeg skulle kjøre i dag i det hele tatt, sa Lund Svindal til NRK.

NRKs alpinekspert, Marius Arnesen, er imponert lar seg naturlig nok imponere etter skaden som satte han ut i nesten ett år.

– Det er meget sterkt kjørt, og han vet det selv. Det er helt rått, sa han etter rennet.

Aleksander Aamodt Kilde ble nummer 22 i fredagens super-G og klarte ikke å melde seg på i toppen heller i utforrennet. 24-åringen fra Bærum kjørte inn til en 9.-plass.

Søndag avsluttes verdenscuphelgen i Val d'Isère med storslalåm

Les mer om

  1. Kjetil Jansrud
  2. Aksel Lund Svindal
  3. Alpint