Sport

Etterlengtet opptur for Svendsen: - De siste årene har vært tunge

Emil Hegle Svendsen spurtslo Anton Sjipulin i kampen om annenplassen på lørdagens jaktstart i Pokljuka. Martin Fourcade vant sitt fjerde renn av fem mulige denne sesongen.

Norges Emil Hegle Svendsen ble nummer to i Pokljuka.
  • NTB

Franskmannen gikk ut først etter å ha vunnet fredagens sprint, og han vant overlegent lørdag etter å ha skutt feilfritt.

Anton Sjipulin kom inn på siste skyting sammen med Fourcade, men russeren skjøt én bom. Dermed måtte han kjempe om annenplassen med Emil Hegle Svendsen, som skjøt feilfritt på jaktstarten. Duellantene holdt sammen på sisterunden, men på oppløpet var Svendsen best.

– Det var et bra løp i dag. 20 treff og bra i sporet, jeg er kjempefornøyd, gliste Svendsen til NRK etter løpet.

Les også

Hegle Svendsen fikset noe han har klart bare to ganger før

Vil kjempe med Fourcade

– De siste årene har vært tunge. Nå har jeg endelig funnet ut av det, og jeg føler meg bedre. Nå kan jeg endelig kjempe med de beste. Jeg skal ta opp kampen med Fourcade om å være verdens beste skiskytter, sa Svendsen.

Johannes Thingnes Bø startet 14 sekunder bak ledende Fourcade jaktstarten, men 23-åringen sprakk på siste skyting og måtte gå to strafferunder. Dermed måtte nordmannen ta til takke med fjerdeplassen.

Bø står over stafetten

– Det var et litt annerledes løp enn jeg er vant med. Jeg følte jeg hadde bra krefter hele veien, og jeg og Emil gikk på sammen, men vi gikk litt raskere inn mot siste skyting, og da klarte Emil seg mens jeg fikk skjelven. Det er fem treff som gjelder, så det er knallhardt, sa Bø til NRK.

Ole Einar Bjørndalen ble niendemann, mens Lars Helge Birkeland ble nummer 13.

Søndag er det stafett i Slovenia. Bø, som har slitt med sykdom inn mot verdenscuphelgen går ikke den, bekreftet han etter jaktstarten. (©NTB)

Les mer om

  1. Emil Hegle Svendsen
  2. Johannes Thingnes Bø
  3. Skiskyting