Larvik-sjefen om ryddesjauen: - Vi kommer ikke til å bli dårligere

Noen spår at en slanket Larvik-stall vil bety farvel til verdenstoppen. Det tror ikke påtroppende trener Tor Odvar Moen.

Det ble bråstopp for Nora Mørk og Larvik i Champions League-finalen. Neste sesong starter laget i den norske serien med tre minuspoeng. Her fra semifinalen mot Volgograd.

BUDAPEST (aftenposten.no): Larvik Håndballklubb må kutte spillerstallen med syv jenter før neste sesong. Kan kvaliteten bli opprettholdt?

Larviks assistenttrener Tor Odvar Moen tar over laget neste sesong. Her løfter han Champions League-pokalen i 2011. Til venstre er Gustav Gjekstad, som da var assitenttrener.

-  Ja, det er jeg ikke i tvil om. Vi beholder omtrent det samme laget som vi har nå, og så får vi et par spillere tilbake. I tillegg vil de yngre ha fått ett år til på baken, sier en offensiv Tor Odvar Moen etter at LHK måtte se seg slått i Champions League-finalen mot Buducnost søndag kveld. Neste år er det Moen som igjen styrer skuta.Moen har likt seg i rollen som assistent og spillerutvikler, men da nå avdøde Karl Erik Bøhn fikk sparken vinteren 2011, rykket assistent Moen opp og overtok ansvaret.

Noen måneder senere sto han med Champions League-trofeet etter seier over spanske Itxako. Moen er fortsatt den eneste nordmannen som har vunnet en E-cup på høyeste nivå.

Les også

Larvik sjokkert over brutaliteten til Buducnost

Tjente 1,3 mill. på Final4

Slankingen av Larviks spillerstall er i full gang, samtidig som nye kontrakter skal tegnes. Larvik fikk 50.000 euro for å komme til Final4 og 106.000 for annenplassen — tilsammen 1,3 millioner kroner. Likevel er den økonomiske situasjonen fortsatt presset, og alle nye kontrakter tegnes i samarbeid med Norges Håndballforbund.

Slik ser situasjonen ut:

Linn Jørum Sulland: Er misfornøyd med lite spilletid. Signaliserte i Aftenposten fredag at hun er på vei bort.

Karoline Dyhre Breivang: Har fått tilbud om ny kontrakt. Alt tyder på at hun signerer.

Tonje Larsen: Veteranen legger opp og går inn i rollen som assistent for Moen.

Tine Stange: Har vært usikker på fremtiden og sondert muligheten for spill andre steder. Nå har Larvik kommet på banen, og Stange er ønsket med videre.

Heidi Sofie Lund: Kantspilleren har fått beskjed om at hun må finne seg en annen klubb.

Alina Wojtas: Tok korsbåndet tidligere denne sesongen. Er tilbake mot slutten av året.

Tine Rustad Kristiansen: Er gravid for andre gang og det spørs om hun kommer tilbake i Larvik-drakt.

Totalt har 13 av de 23 spillerne i stallen kontrakt som løper også neste år.

Larvik har surret så mye med det økonomiske denne sesongen at klubben neste sesong kommer til å ha en historisk plass på tabellen når serien starter, nederst med tre minuspoeng. Det får neppe stor betydning. LHK vant årets serie med 13 poeng.

-  Vi kommer til å bli mer sårbare for skader med 16 spillere i stallen, men vi kommer ikke til å ha noe dårligere lag på vårt beste. Snarere kan vi ta enda noen steg, sier Tor Odvar Moen.

Styreleder Harald Gaupen er den som skal bringe Larvik-økonomien på fote igjen.

-  Vi har våre utfordringer, og vi prøver å finne flere sponsorer. Det er en fin gjeng som har fulgt oss gjennom mørketiden, men vi trenger flere. Som de fleste andre opplever vi at sponsormarkedet er tungt, sier Gaupen.

Like tungt som det føles å tape en Champions League-finale.