Sport

Lynraskt Thoresen-mål - er bare en seier unna sluttspilltriumf i KHL

Nordmannen sentral da St. Petersburg vant fredag.

Patrick Thoresen scoret i ny seier for St. Petersburg. Foto: Dan P. Neegaard

SKA St. Petersburg – Bars Kazan 3-2 (Sammenlagt 3-1)

Patrick Thoresen sendte SKA St. Petersburg i ledelsen etter bare 38 sekunder da Bars Kazan ble slått 3-2 i den fjerde kampen i KHL-finalen i ishockey fredag.

Dermed gikk SKA St. Petersburg opp i 3-1-ledelse i finaleserien som spilles best av sju kamper.

Nordmannen og hans lagkamerater var fast bestemte på å komme tilbake på vinnersporet etter å ha tapt onsdagens kamp 1-2. Det lyktes laget med. Dermed får SKA sjansen til å sikre seg Gagarin-trofeet i neste kamp på bortebane i Tatarstan.

– Nå må vi bare fortsette å spille vårt eget spill. Vi kan ikke se for langt fram, dette er bare én hockeykamp. Den vanskeligste seieren å ta er den fjerde, og Bars vil kjempe for livet, sa Thoresen tilklubbens nettsideretter kampen.

Drømmestart

Fredagens oppgjør kunne knapt startet bedre for hjemmelaget, og Patrick Thoresen var mannen som sørget for det. Etter bare 38 sekunders spill fikset nordmannen 1-0-ledelse på pasning fra rekkekamerat Ilja Kovaltsjuk.

– Tony (Mårtensson) gjorde en fin forecheck i den nøytrale sonen og tvang fram en mislykket pasning. Jeg forsøkte å finne Kovaltsjuk, og han gjorde en fantastisk pasning, sa Thoresen om målet.

Nøyaktig midtveis i midtperioden utlignet gjestene ved svenske Oscar Möller, men SKA brukte bare snaue fire minutter på å ta tilbake ledelsen. Igjen var målscoreren svensk. Jimmie Ericsson var sist på pucken etter at Kovaltsjuk igjen hadde gjort forarbeidet.

Sluttperioden startet som den første med et tidlig SKA-mål. 44 sekunder var spilt da Evgenij Dadonov økte til 3-1. Kovaltsjuk noterte kveldens tredje målgivende pasning.

Følg oss på Twitter

Følg oss på Facebook

I førersetet

Minuttet før full tid tok Kazan ut keeper Mikko Koskinen og fikk belønning i form av en redusering. Justin Azevedo satte pucken i nettet med 41 sekunder igjen å spille, men nærmere å snu kampen kom gjestene aldri.

Dermed synes SKA St. Petersburg å ha en alle tiders sjanse til å sikre seg årets Gagarin-trofé.

Patrick Thoresen var på isen i 17 minutter og 58 sekunder i fredagens kamp. Nordmannen noterte seg for fire skudd på mål. (©NTB)

Les også

  1. Patrick Thoresen ett steg nærmere KHL-tittelen

  2. Hjemmetap i KHL-finalen for SKA og Thoresen

  3. Thoresen-mål ga drømmestart i KHL-finalen

Les mer om

  1. Ishockey