Sport

Her velger de hvem som blir årets idrettstalent

Det kom inn over 400 nominasjoner. På vår eksklusive liste er det kun plass til ti.

Frank Bjørndal (Sparebanken Vest), Pia Mørk Andreassen og Fam Elgan vurderte nøye hvilke utøvere som skulle komme på den eksklusive topp 10-listen. Rune Sævig

 • Elisabeth De Lange Gjesdal

– Bergen er en by med stor idrettsinteresse og en by med stor idrettslig bredde. Vi har talenter i verdensklasse i flere idretter og disipliner, og det er spennende å være med på å sette søkelyset på dem. Kanskje kan oppmerksomhet bidra til å gi de unge idrettsfolkene ekstra inspirasjon, sier Anders Pamer, Bergens Tidendes sportskommentator.

Vi fikk inn over 400 nominasjoner da vi ba om lesernes hjelp til å kåre «Årets idrettstalent 2016». Både fra foreldre, besteforeldre, idrettslag, kretser og Olympiatoppen. Etter å ha gått nøye gjennom listen satt vi igjen med en liste på 26 utøvere leserne kunne stemme over.

– Det er mange interessante utøvere, noen har markert seg på den internasjonale scenen allerede. Flere kommer, tror Pamer.

Mange har mobilisert

Det er mange flotte utøvere som har vært nominert, og det har ikke vært en enkel jobb å velge ut de beste.

– Det er en vanskelig oppgave, for det er mange flotte, unge idrettstalent. Det er krevende å holde idretter opp mot hverandre, samtidig er det veldig bra med mangfoldet som er, sier Frank Bjørndal fra Sparebanken Vest.

Les også

Tidligere verdensmester: - Du må ha lidenskap for å bli god

Det har vært stor pågang på nomineringen, og mange tusen har stemt på sin favoritt.

– Det er kjempepositivt at det er så mange klubber som har mobilisert, at dette har engasjert, sier Bjørndal.

Juryen håper det betyr noe for utøverne som nå får litt omtale.

– Jeg hadde som utøver likt å bli sett, og jeg håper at dette betyr noe for dem. Det å komme med her er på en måte en bekreftelse på at man har gjort noe riktig, sier Fam Elgan.

Viktig med anerkjennelse

Også hun er imponert over de unge talentene.

– Det er veldig kjekt å se så mange talent, og selv om det er vanskelig å velge ut noen få, så er det kjekt å gjøre ekstra stas på noen.

Daglig leder i Olympiatoppen Vest sier også at det er vanskelig å sette idretter opp mot hverandre, og påpeker at også aldersforskjellen gjør det vanskelig.

– Det er jo også noe av det som gjør det så gøy å jobbe med denne aldersgruppen, det er positive utøvere som virkelig satser, som har en drøm vi kan være med å bidra til, sier Pia Mørk Andreassen.

Hun tror at de 10,000 kronene vinnerne får betyr mye. Av flere årsaker.

– Det ene er jo anerkjennelsen, det at andre har sett deg. Det er ofte vel så viktig som pengene. Samtidig er pengene veldig viktig, for det koster å satse og å reise rundt. De må prioritere knallhardt med skole og trening, og det gjør at de kanskje ikke kan ta den ekstrajobben mange andre tar, sier hun.

Følg med på bt.no fremover. Her kommer vi til å presentere de ti som er med på vår eksklusive talent-liste, og røpe hvem som stikker av med 10,000 kroner.

Les mer om

 1. Sparebanken Vest
 2. Anders Pamer
 3. Bergen

Relevante artikler

 1. SPORT

  Kjenner du ungdom som er god i sport?

 2. SPORT

  BT kårer årets idrettstalent

 3. SPORT

  Tidligere verdensmester: - Du må ha lidenskap for å bli god

 4. SPORT

  Dette er de største idrettstalentene i vår region

 5. SPORT

  Slik skal Bergen ta opp kampen med Oslo og Trondheim

 6. SPORT

  Sjekk hvilke utøvere som er med på vår eksklusive talentliste