Sport

Norsk Tipping deler ut 448 millioner. Se hvor mye din klubb får.

Søk og sjekk tallene her.

Over 4500 mennesker gir fem prosent av sin innsats til Vålerenga.
  • Øystein Jorem
    Øystein Jorem
    Journalist Adresseavisen

Onsdag offentliggjorde Norsk Tipping hvilke lag som får penger fra Grasrotandelen. For første gang passerte summen 400 millioner kroner. 448 millioner skal deles ut til rundt 25 000 lag og foreninger i Norge.

Over én million nordmenn, nesten halvparten av dem som har brukt Norsk Tipping i 2016, har registrert sin klubb. Fem prosent av innsatsen de har lagt igjen går til klubben de har valgt.

Toppklubbene i Fotball-Norge dominerer også listen over klubbene som mottar mest penger fra Norsk Tipping. Aller øverst troner Vålerenga Fotball, som får 3,2 millioner kroner. 4556 personer har registrert klubben som sin mottager.

Av ikke-idrettslige foreninger er det Lions Club Fredrikstad, Foreningen for omplassering av dyr og Kattens vern som har hatt størst utbytte av at deres støttespillere har registrert de som klubb.

Tolv lag og foreninger får over én million kroner. Syv av disse er norske toppklubber i fotball. Av breddeklubbene er det Lørenskog Idrettsforening som henter ut mest. De får 766 159 kroner fra 992 registrerte givere.

Les mer om

  1. Norsk Tipping