Sport

Tiger Woods klar for US Masters: – Det er utrolig

Skal spille turneringen under et år etter ryggoperasjon.

Tiger Woods forbereder seg til US Masters. 42-åringen har kjempet seg tilbake etter mye motgang. David J. Phillip / TT / NTB Scanpix

Golfstjernen Tiger Woods sier det er utrolig at han nå er klar for US Masters, under et år etter at han var gjennom en ny ryggoperasjon.

42-åringen har hatt noen tunge år, og var gjennom en ryggoperasjon for under 12 måneder siden. Han har imidlertid kjempet seg tilbake, og ses nå på som en av favorittene i årets Masters-turnering som starter torsdag.

– Etter operasjonen tenkte jeg at jeg ville få et fint liv, men at jeg aldri ville kunne svinge en golfkølle som tidligere, sier amerikaneren ifølge BBC og fortsetter.

– Men plutselig kom både hurtigheten og timingen tilbake i kroppen.

Les også

Det hjerteskjærende dramaet førte til regelendring. Men stjernen får fortsatt mareritt: – Jeg skrek og gråt

Skader

Woods har vunnet majorturneringen i Augusta fire ganger. Sist han kunne ikle seg den grønne blazeren var i 2005. Siste seier i én av de fire majorturneringene, kom i US Open i 2008.

Siden den gang har blant annet utallige skader satt en stopper for golfesset. Flere ryggoperasjoner har gjort at han ble satt kraftig tilbake, og han ble blant annet arrestert i april 2017 etter at han ble funnet sovende bak rattet.

Han hadde stoppet i veikanten og satt på varselblinkerne, og Woods forklarte at han fått en uventet reaksjon på smertebehandlingen. Tre uker senere ble han innlagt på et behandlingssenter for rusproblemer.

Les også

Suzann Pettersen er gravid

Stort favorittfelt

Seks ganger majorvinner Sir Nick Faldo har uttalt at en Woods-triumf i US Masters vil være det beste comebacket i sportshistorien, men hovedpersonen selv toner ned forventningene.

– Vel, jeg har fire runder å spille, så la oss ta det litt med ro. Jeg må bare spille og la brikkene falle dit de faller, og forhåpentligvis ender jeg opp på topp.

Verdensener Dustin Johnson, to ganger Master-vinner Bubba Watson, Jason Day, Justin Thomas, Phil Mickelson, og Rory McIlroy har alle smakt på triumfer denne sesongen, mens 2015-vinner Jordan Spieth også har vist form den siste tiden.

– Jeg tror ikke det er en klar favoritt. Det er så mange som spiller godt på samme tid, og det er det som gjør årets Masters så spennende. Det er karer fra tidlig 20-årene til Phil på 47 år som alle har spilt bra.

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Les mer om

 1. Tiger Woods
 2. Golf

Relevante artikler

 1. SPORT

  Ekspert om golflegendens comeback: – Imponerende

 2. SPORT

  Golflegenden Tiger Woods vant US Masters og tok sin første majorseier siden 2008

 3. SPORT

  For 16 måneder siden ble dette bildet tatt. Søndag sto Tiger Woods bak et av tidenes comeback

 4. SPORT

  Trump vil hedre Tiger Woods med Presidentens frihetsmedalje

 5. SPORT

  Hovland oddsfavoritt etter en snau måned som proff: – Det er ganske ekstremt

 6. SPORT

  Han svevde på en sky i 13 år. Så raknet «alt».