Sport

Lørenskog holdt på å snyte dem for seriegullet, men nå er Oilers´ fremste rival ute av sluttspillet

Alle semifinalistene er klare.

Her fra en tidligere kamp mellom Oilers og Lørenskog.

Fredag morgen velger Oilers hvem de skal møte i semifinalen i årets sluttspill. På listen av lag de kan møte, står Frisk Asker, Lillehammer og Sparta. Oilers ble semifinaleklare etter fire overbevisende seirer mot Stjernen, mens de tre andre kvartfinalene gikk til seks eller sju kamper.

Torsdag kveld ble de to siste semifinalebillettene delt ut. Lørenskog så ut til å kunne snyte Oilers for et suverent seriegull i grunnspillet, men Oilers hadde en så stor ledelse at Akershus-laget ikke klarte å fullføre opphentingen.

Scoret i undertall

Laget som havnet noen få poeng bak i serien, var regnet som den største rivalen i sluttspillet og møtte Lillehammer i sin kvartfinale. Etter 3–3 i kamper slo Lillehammer til på bortebane og vant mot Lørenskog i sudden death. Dermed blir det laget fra OL-byen som går videre til semifinale.

Brett Cameron ble matchvinner. Canadieren scoret til tross for at gjestene var i undertall.

Tidligere i kampen tok Lillehammer ledelsen ved Stephan Vigier fem minutter ut i andre periode, mens Mikael Dokken satte inn utligningen for Lørenskog etter snaut 33 minutters spill.

Det ble ingen maratonreprise da Sparta Sarpsborg slo Storhamar 1-0 på bortebane og tok seg til NM-semifinale i ishockey.

Henrik Malmströms scoring etter drøyt 18 minutter ble den eneste i den sjuende og avgjørende kvartfinalen i Hamar OL-amfi.

Storhamar hadde 21 skudd på mål mot Spartas 12, men klarte aldri å overliste gjestenes målvakt Samuel Ward.

Sparta Sarpsborg slo ut Storhamar i NM-kvartfinalen i ishockey. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Dermed gikk Sparta videre med 4-3 sammenlagt. Østfoldingene vant tre av fire bortekamper i kvartfinaleserien. Den eneste de ikke vant i Hamar var søndagens rekordoppgjør som pågikk i hele elleve perioder med totalt 217 minutter og 14 sekunder i effektiv spilletid.

Les også

  1. Verdenssensasjon i Norge: Sparta og Storhamar knuste verdensrekorden – spilte tidenes lengste hockeykamp

  2. Slagne Sparta-spillere slo tilbake etter tidenes lengste hockeykamp

Verdensrekorden som ble satt i kampen mellom Storhamar og Sparta Sarpsborg sist helg, ble markert da lagene møttes på nytt i Hamar torsdag. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Verdensrekorden ble markert i hallen torsdag. Kampen går også inn i rekordbøkene til Guinness World Records.

Stavanger Oilers vant fire strake kamper mot Stjernen og er for lengst klar for NM-semifinalen. Frisk Asker slo ut Vålerenga 4-2 sammenlagt tirsdag.

(©NTB)

Les mer om

  1. Ishockey